Konec nadějí Pavla Novotného? Petr Fiala to utnul. Až překvapivě ostře

02.12.2020 19:21

Řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS) se opakovaně pustil do kritiky své strany, naposledy prohlásil, že „Pirátská strana je chytřejší než ODS“. Šéf občanských demokratů má však na věc opačný názor. Na jeho slova reaguje předseda ODS Petr Fiala v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. A nejen Pavel Novotný bude zaskočen razancí, se kterou Fiala přišel.

Konec nadějí Pavla Novotného? Petr Fiala to utnul. Až překvapivě ostře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala na 29. kongresu ODS

„Pirátská strana je chytřejší než my. Trápí mě to, trápí mě slepí kolegové v Praze. Skvělá opozice! Ale my vedeme stejnou rétoriku i uvnitř. Piráti dělají dobrý marketing. Chtěl bych, aby ODS dělala to samé,“ vyjádřil nedávno ve svém tweetu Novotný nespokojenost s tím, jací lidé ODS vedou a zda má na to, aby její šéf Petr Fiala skutečně porazil Andreje Babiše a stal se příštím českým premiérem.

 

 

„Pavel Novotný střílí různé výkřiky do médií,“ odpovídá Fiala na dotaz, zda jsou Piráti skutečně chytřejší, mají lepší marketing a měli by polititku dělat stejně jako oni.

Nezpochybňuje Novotného motivaci ohledně zlepšení fungování strany, ale formu, jakou vystupuje. „Své aktivity projevil třeba na kongresu, kde vystoupil, kandidoval do různých funkcí, nebyl zvolen. Mluví za sebe, je to silný kritický hlas, který má mediální ohlas, ale to je všechno,“ dodává předseda ODS.

Není rozhodně toho názoru, že by Piráti pracovali lépe. „Já si to nemyslím, ale jestli on ano, tak může svou radou přispět, jak to zlepšit, což může udělat každý. Znovu ale opakuji, že nejenže mám vnitrostranickou diskusi rád a účastním se jí, ale považuji to za obrovské bohatství ODS,“ říká Fiala.

Anketa

Jste pro dobrovolné testování antigenními testy ZDARMA?

76%
24%
hlasovalo: 7355 lidí
Někteří členové ODS i voliči se domnívají, že by straně prospělo, kdyby měla za lídra někoho mezi Fialou a Novotným. Nato připomněl, že nabízí to, co nabízí, a na to opakovaně získává podporu, která na kongresu ODS byla 90procentní. „Je to pro mě čest, a když cítím tak silnou podporu a mandát, mám z toho radost. Šašků a kašparů máme v současné politice dost. Já to takto dělat nechci,“ dodává předseda strany, který trvá na tom, že politika se má lidem prezentovat seriózně.

„Samozřejmě že spousta lidí vně ODS má hodně nápadů, kdo by měl ODS řídit a jak by to mělo vypadat, ale kdybychom ty rady poslouchali, jsme dávno politicky mrtví. Nechte na ODS, jak se rozhoduje, koho si vybírá, jaké si volí vedení a kam směřuje,“ vyzývá Fiala a dodává: „Dobře víme, co děláme, a já se na každém kongresu musím zodpovídat straníkům, jestli naše politika byla úspěšná a dobrá.“

V kontextu toho zmínil, že za dobu, co je v čele ODS, v každých volbách posilují a vracejí se do pozice klíčové politické strany. „Věřím, že moje mise návratu bude úspěšně završena po volbách v příštím roce a že budeme sestavovat vládu a budeme moci realizovat naše politické nápady,“ věří předseda ODS Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …