Konec oslav. Zeman se dnes setká s kandidátem na ministra dopravy Ťokem

18.11.2014 6:18

Prezident Miloš Zeman se dnes odpoledne setká s kandidátem hnutí ANO na ministra dopravy Danem Ťokem. Již dříve avizoval, že se ho chce ptát na jeho názory, vize a koncepce. Jmenovat do funkce ho ale ještě nemůže, protože premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) je nyní na čtyřdenní návštěvě Spojených států.

Konec oslav. Zeman se dnes setká s kandidátem na ministra dopravy Ťokem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova ministerstva dopravy

Ťok, který až dosud řídil stavební firmu Skanska, bude muset podle prezidenta řešit mimo jiné urychlení dopravní výstavby. Zemanovi nevadí, že Ťok nepřichází z politiky. Ve středu řekl, že nemá námitky proti úspěšným podnikatelům a manažerům.

S kandidaturou Ťoka souhlasí i Sobotka. Ťok na sobotním setkání rozptýlil obavy premiéra z možného střetu zájmů. Shodli se rovněž na hlavních úkolech, které před novým ministrem stojí.

Ťok má na pozici ministra nahradit Antonína Prachaře. Toho často kritizovala opozice i koaliční partneři, mimo jiné za časté personální výměny na Ředitelství silnic a dálnic nebo přípravu tendru na nového provozovatele mýtného systému. Na funkci rezignoval ve středu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…