Konec sportoviště Slavie kvůli luxusním bytům, kancelářím nebo benzínkám?

15.09.2014 10:14

Pozemky pod sportovním areálem na Praze 10 mají mnohamiliardové hodnoty a skvělou lokaci. Příjem z nich je prý pro některé tak lákavý, že zvažují jejich prodej, píše Vršovičák, noviny, které se dostaly i do ParlamentníchListů.cz.

Konec sportoviště Slavie kvůli luxusním bytům, kancelářím nebo benzínkám?
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Fotbal

Redakce obdržela výtisk vršovických novin, které se celou kauzou zabývají a popisují údajné záměry kyperské společnosti Bourneville, která chce na zeleních Prahy 10 postavit čerpací stanice a jiné nemovitosti. Tentokrát se však podle magazínu hraje o mnohem víc. Společnost údajně usiluje o pozemky pod sportovištěm Slavie a jedná s pražským magistrátem o změně územního plánu. Místo Slavie by tak v centru Prahy 10 vyrostly nové kancelářské budovy a byty.

Anketa

Jaký trest si zaslouží vrah dítěte? (pozn.: Jako maximální možnost. Konkrétní případ samozřejmě vždy musí posoudit soudce)

hlasovalo: 13177 lidí
S výstavbou důrazně nesouhlasí místní sociální demokracie a zelení. Dle kandidátky na starostku Hany Novákové (ČSSD) se jedná o obyčejný tunel na občany desáté městské části.

Kyperská společnost podle informací naší redakce sice nabízí, že za pozemky na Slavii zaplatí pozemky v Čakovicích, ale to je přibližně hodina cesty. Sportovní areál přitom navštíví denně zhruba šest tisíc lidí, z toho třetina jsou děti z Prahy 10. „Zdravotní stav našich dětí a jejich fyzická kondice se soustavně zhoršuje. Ve Vršovicích musí být místo, kde si může zakopat nebo zaplavat každý, “ konstatuje pro Vršovičák Nováková.

Právní zástupce společnosti Bourneville k tématu dodal: „Ohrazuji se proti tomu, že bychom rušili sportoviště. Na místo starých sportovišť ve Vršovicích by na pozemcích v Čakovicích vznikla sportoviště nová. Zcela a rychle dosažitelná kvalitní pražskou MHD. Podle našich informací je v Praze zbytečně mnoho plaveckých stadionů, které ani nejsou veřejností dostatečně využívány…“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…