Konečná povede KSČM do eurovoleb. Ústřední heslo její kampaně zní...

15.12.2018 16:24

Kandidátku KSČM do voleb do Evropského parlamentu povede současná europoslankyně Kateřina Konečná. Podle informací ČTK ji dnes zvolilo do čela kandidátní listiny širší vedení KSČM. Její protikandidát a další europoslanec Jaromír Kohlíček dostal zhruba čtvrtinu hlasů. Konečná je místopředsedkyní komunistů pro evropské záležitosti a zhruba čtvrt roku již volby chystá. Komunisté za kampaň plánují utratit zhruba 7,5 milionu korun.

Konečná povede KSČM do eurovoleb. Ústřední heslo její kampaně zní...
Foto: Archiv KK
Popisek: Kateřina Konečná

Server ParlamentníListy.cz zjistil, že Konečná obdržela 59 hlasů a stala se jasnou vítězkou v klání o post lídra kandidátky.

Již dopoledne špičky komunistů v pražském sídle strany schválily program, se kterým půjde strana do voleb. Apelovat chce především na změny v základních unijních smlouvách, které by přesunuly víc pravomocí členským státům.

Iniciativy evropských občanů či zákonodárců jednotlivých zemí by měly mít podle komunistů větší vliv na to, na jaké legislativě se bude a nebude na evropské úrovni pracovat. „Chceme, aby občané měli daleko silnější pravomoc se bránit pomocí různých iniciativ, na které (Evropská) komise bude muset dát jasný zřetel,“ řekla novinářům v přestávce jednání Konečná.

Na kandidátce komunistů by měli být i členové dalších stran či nestraníci, takže by měla nést název „KSČM – česká levice společně!“. „Rozpočet vychází na 7,5 milionu s DPH, tak nějak to budeme koncipovat. I s tímto malým rozpočtem se budeme snažit udělat co nejvíc parády,“ uvedla Konečná. V koalici by se měly objevit osobnosti z hnutí Ne základnám či zástupci Strany demokratického socialismu a KSČ.

Ústředním volebním heslem kandidátů bude „Nenechme to tak“.

Volby do Evropského parlamentu se v Česku budou konat 24. až 25. května. Jedničkou ODS bude Jan Zahradil, který bude i vedoucím kandidátem frakce Evropských konzervativců a reformistů, kam ODS patří. Grémium ČSSD navrhuje na lídra kandidátky europoslance Pavla Poce, lidovce povede další současný poslanec europarlamentu Pavel Svoboda. Další strany ještě definitivně o lídrovi nerozhodly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …