Konečná se v ČT rozjela: Je načase přestat poklonkovat Washingtonu! EU by měla být tvrdá

04.08.2017 19:16

Moderátorka Interview ČT24 v pátek před kamerami přivítala komunistickou europoslankyni Kateřinu Konečnou. Politička pozdravila diváky a spustila ostrou kanonádu na Spojené státy. Washington prý fakticky odstartoval ekonomickou válku s Ruskem, která poškozuje i Evropskou unii. Proto je čas, aby EU přestala poklonkovat Spojených státům a hájila své vlastní zájmy, především v oblasti energetické bezpečnosti. A to nebylo zdaleka všechno...

Konečná se v ČT rozjela: Je načase přestat poklonkovat Washingtonu! EU by měla být tvrdá
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Kateřina Konečná

„Každopádně jsme svědky začínající ekonomické války. Podle mého názoru mohlo Rusko přijmout ještě přísnější opatření,“ prohlásila hned na úvod komunistka. Moskva se prý drží zpět, protože by mohla zakročit proti několika společným projektům USA a Ruska, což by poškodilo obě strany.

Nový prezident USA Donald Trump pochopil, že má establishmentem svázané ruce, proto také sankce podepsal, ale na sociální síti Twitter dal najevo, že není s tímto krokem zcela spokojen. Konečnou prý střety mezi Washingtonem a Moskvou mrzí. Už proto, že nové americké sankce dopadají i na evropské firmy, které budou spolupracovat s ruskými podniky. „A to je ta obchodní válka, to je ta ekonomická válka. Možná by to stálo za dotaz na Světovou obchodní organizaci, jestli to nejde proti volnému obchodu. Já nejsem žádnou velkou stoupenkyní volného obchodu, ale když už nám ho nutí, tak by se Evropská unie měla ohradit důrazněji. ... Ta reakce Evropské unie by měla být velmi tvrdá a nemělo by jít o poklonkování Spojeným státům, jak jsme na to byli zvyklí,“ vypálila Konečná.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Tím, co Američané dělají, podle europoslankyně ohrožují energetickou bezpečnost EU a to je něco, proti čemu by se lidé měli postavit.

Moderátorka Witowská připomněla, že americké sankce vůči Rusku odstartovaly v okamžiku, kdy ruská armáda obsadila ukrajinský Krym. Podle Konečné v tom není problém, protože na poloostrově došlo k referendu a občané se vyjádřili, že chtějí patřit k Rusku, což komunisté respektují.

Američané však podle Konečné ohrožují nejen Evropskou unii, ale vytvářejí napětí i v Asii, když tlačí na Čínu, aby zkrotila komunistickou Severní Koreu. „To je region, který by nás měl velmi zajímat,"  řekla divákům Konečná s tím, že spory na Korejském poloostrově mohou přerůst ve velký konflikt.

NATO je prý agresivní pakt

Co by tedy měla Česká republika dělat, aby přispěla ke zklidnění situace? Naše země by se podle političky neměla zapojovat od zbytečných vojenských konfliktů. „Že nebudeme posílat do Pobaltí na odstrašení naše vojáky,“ dala příklad Konečná. Nejlepší by podle jejího názoru bylo, aby Česká republika vystoupila z NATO, „protože se mění v agresivní pakt“. Stačí se prý podívat, co NATO provádělo v posledních letech.

Bez NATO se podle Konečné obejdeme i proto, že jako země prosazující mírovou politiku nebudeme cílem  nějakého agresora.  

Nakonec Konečná prozradila, že komunisté usilují o nastolení socialismu v Česku, aby lidé, kteří chodí do práce, nebalancovali nad hranicí chudoby. Dnes nad touto propastí balancuje asi sto tisíc lidí, což komunisté chtějí změnit. Že to dokážou, ukázali prý komunisté v Ústeckém kraji, kde už druhé volební období vládnou. „My jsem dokázali udělat z Ústeckého kraje – z Klondiku – prosperující region,“ zaznělo z úst političky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…