Konečně politik, který říká to, co si myslí lidé! Zeman opět sklízí ovace od zahraničních čtenářů

18.01.2016 11:31

Jak dnes již ParlamentníListy.cz informovaly, prezident Miloš Zeman vyvolal svými výroky pozornost mnoha světových médií. Zatímco novináři a představitelé Evropské unie považují Zemana za „extremistu“, v internetových diskuzích britských médií se těší český prezident takřka neochvějné podpoře.

Konečně politik, který říká to, co si myslí lidé! Zeman opět sklízí ovace od zahraničních čtenářů
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Multikutli společnost kolem stanice metra Chateau Rouge

Anketa

Kterého intelektuála máte nejraději? (Obnovené hlasování, spuštěno 19.4.)

hlasovalo: 6960 lidí

Média zejména citují Zemanův názor, že muslimy v podstatě nelze úspěšně integrovat. Například v diskuzi na webu The Daily Mail se Zemanovými názory souhlasí v podstatě všichni diskutéři, byť diskuze kolem dnešní desáté hodiny dopoledne obsahovala na pět set diskuzních příspěvků. Autoři některých z nich se Zemanem nejenom souhlasí, ale vyjadřují mu přímo hluboký obdiv. „Velmi dobře řečeno. Kéž by byl schopen takto otevřeně hovořit také premiér David Cameron,“ napsal jeden z diskutérů. 

Komentář v podobném duchu přidal i další účastník diskuze, který vyjadřuje se Zemanem stoprocentní souhlas. „Souhlasím se vším, co český prezident v rozhovoru řekl. Naši politici se bohužel na rozdíl od něj bojí zmíněné skutečnosti přiznat.“ Další z účastníků diskuze pod textem publikovaným v The Daily Mail dokonce v nadsázce píše, že by měli Britové vyměnit premiéra Camerona za prezidenta Zemana. „Jak je možné, že politici z jiných zemí tyto věci vidí zcela jasně, a ti naši toho nejsou schopni?“ táže se jiný příznivce Zemanových názorů. 

Dalšího z britských diskutérů Zeman okouzlil tak, že navrhuje, aby se stal český prezident šéfem celé Evropské unie. Jeho diskuzní kolega by zase přivítal, kdyby se prezident Zeman mohl zúčastnit britských parlamentních voleb. „Zeman říká to, co duševně zdraví jedinci vědí už několik let,“ napsal jeden z diskutérů a sklidil za svůj komentář téměř dvacet tisíc souhlasných názorů. Naopak nesouhlasných názorů se vyskytuje v rozsáhlé diskuzi skutečně poskrovnu. „Jde o rasistické výroky rasistického politika. Já osobně mám mnoho muslimských přátel, kteří jsou v pohodě,“ praví se v jednom z nich. 

Poměr příznivců Zemanových výroků převažuje podobně drtivě také v jiných britských médiích, jako je The Sun, The Express nebo The Mirror. Diskutéři všeobecně poukazují na to, že český prezident je jedním z mála politiků, kteří vyjadřují názory obyčejných lidí. Naopak britské politiky a představitele Evropské unie za jejich postoje vůči migrační krizi tvrdě kritizují. Internetové diskuze sice nemusí nutně vyjadřovat názory běžné populace, ale vzhledem k téměř 99% podpoře Zemanových postojů k migrační krizi a integraci muslimů do západní společnosti, si jistě lze určitý obrázek o názorech Britů udělat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…