Konečně se začíná rodit „pevnost Evropa“, jásá Petr Robejšek. Snad se i elity chytí za nos...

24.06.2018 12:07

Zakladatel Politické strany Realisté Petr Robejšek má za to, že se konečně rodí „pevnost Evropa", která se chce bránit přílivu migrantů. Tzv. elity, které politiky přesvědčovaly, že musí pomáhat i migrantům z arabského světa, by se prý teď měly chytit za nos, mírně řečeno.

Konečně se začíná rodit „pevnost Evropa“, jásá Petr Robejšek. Snad se i elity chytí za nos...
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Petr Robejšek

Politolog Petr Robejšek se domnívá, že západní elity byly okolnostmi dotlačeny chovat se tak, jak si žádá jejich obyvatelstvo, vybudovat tzv. pevnost Evropa a třídit migranty a uprchlíky ještě před jejich vstupem na evropskou půdu. K něčemu takovému prý Robejšek vyzýval už před třemi lety. Bez takových kroků si podle něj Evropané nedokážou uchovat svou identitu.

„Přístup k migrační krizi je další příklad bankrotu politické metody, kterou používají vládnoucí v mnoha evropských zemích. Vyznačuje se přehlížením zájmů těch, kteří kladou nejmenší odpor. A to jsou obyvatelé těchto zemí. Tedy ti, kteří politiky pověřili vládnutím a ti kterým tito přísahali, že od nich budou odvracet nebezpečí," píše Robejšek.

V tomto směru prý politické elity selhaly a bohužel jim k tomu dopomohli mudrující komentáři a akademici, kteří by si měli podle Robejška uvědomit, že za dnešní neveselou situaci nesou spoluzodpovědnost. Právě oni našeptávali politikům, že nesmí odvracet zrak od utrpení uprchlíků a musí se o ně starat stejně, jako se starají o vlastní lidi. Tzv. elity podle Robejška tehdy dosáhly toho, že politici místo rázných činů jen zdlouhavě jednali a promarnili tak spoustu času.

„Teď tedy končí koloběh bezvýsledných summitů a trapných tryzen za oběti teroristických atentátů. Teď politikům nezbývá než energicky jednat. S osudným zpozděním a zřejmou nevolí se etablované politické strany vrací zpátky do reality. Ne, že by zmoudřely. Dělají to pouze proto, že protestní strany, které posilují na celém kontinentu, ohrožují jejich moc. Jejich moc je také to jediné, co je opravdu zajímá. A jenom proto konečně vzniká pevnost Evropa. Dělají tedy to, co je správné, ale jenom proto, že už jim nic jiného nezbývá," pokračuje zakladatel Realistů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…