Konference se zástupci protiislámských iniciativ v Senátu nakonec nebude

22.10.2015 16:01

Konference o migraci a islámu, na niž senátoři blízcí prezidentovi Miloš Zemanovi pozvali zástupce protiislámských iniciativ, v Senátu nebude. Žádost o uspořádání akce, která by se měla konat v předvečer Dne vzniku samostatného československého státu, byla dnes stažena. Senátor a předseda Strany práv občanů Jan Veleba to učinil krátce před poledním jednáním senátní komise, která měla o konání akce rozhodovat.

Konference se zástupci protiislámských iniciativ v Senátu nakonec nebude
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Veleba se tak vyhnul pravděpodobnému zamítnutí žádosti pro nedodržení organizačních záležitostí. Senátní tisková tajemnice Eva Davidová už dříve ČTK řekla, že senátorský klub Strany práv občanů a komunistů o souhlas s konáním konference požádal teprve minulý čtvrtek, nikoli s obvyklým měsíčním předstihem. Ten je nutný k tomu, aby bylo možné zázemí akcí v Senátu zajistit na patřičné úrovni. Komise na to Velebu upozornila, stejně jako na další nedostatky žádosti, uvedla na senátním webu Davidová.

Strana práv občanů má blízko ke svému čestnému předsedovi, prezidentu Miloši Zemanovi, který podle pozvánky na webu iniciativy Islám v ČR nechceme nad konferencí převzal záštitu. Zeman už dříve aktivity protiislámské iniciativy veřejně podpořil. Vysoký komisař OSN pro lidská práva Zajd Raad Husajn dnes v Ženevě vyjádřil znepokojení nad „xenofobními veřejnými projevy včetně islamofobních výroků“ českého prezidenta. Zeman podle svého mluvčího na svých výrocích o islámu trvá.

O zaměření konference, která by se podle dostupných informací mohla přece jen uskutečnit na jiném místě než v horní komoře, napovídaly názvy mnohých příspěvků i řada řečníků. O bezpečnostních rizicích masové imigrace do Evropy měl přednášet předseda strany Úsvit – Národní koalice Miroslav Lidinský. Prezident Centra pro studium politického islámu Bill Warner svůj příspěvek nazval „Džihád imigrací“. Aktivity Bloku proti islámu měla popsat předsedkyně spolku Naštvané matky Eva Hrindová.

Politická korektnost jako zdroj rezignace na obranu evropských hodnot měla být tématem přednášky předsedy Institutu mezikulturních studií Václava Janouška. Spisovatel Benjamin Kuras měl mít projev s názvem „Zákony šaría a evropská dhimmikracie“. Nad imigrací jako jedním z projevů krize EU se měl zamyslet bývalý europoslanec Ivo Strejček, člen správní rady Institutu Václava Klause.

 

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…