Konference v Londýně se zúčastní Merkelová,i Cameron i Sobotka. Má získat peníze na pomoc Sýrii a okolí

04.02.2016 6:24

Za účasti britského premiéra Davida Camerona, německé kancléřky Angely Merkelové nebo generálního tajemníka OSN Pan Ki-muna se dnes v Londýně uskuteční dárcovská konference zaměřená na pomoc Sýrii a okolním zemím. Cílem bude především získat peníze na podporu syrských uprchlíků. Česko bude na konferenci zastupovat ministerský předseda Bohuslav Sobotka, který veze příslib pomoci ve výši 170 milionů korun.

Konference v Londýně se zúčastní Merkelová,i Cameron i Sobotka. Má získat peníze na pomoc Sýrii a okolí
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Cameron

"Ty peníze půjdou mimo jiné na podporu škol pro děti syrských uprchlíků, půjdou na snahu podporovat vznik pracovních příležitostí nebo zlepšovat jejich kvalifikaci, půjdou ale také na poskytování zdravotní péče," přiblížil Sobotka, kam bude český příspěvek směřovat.

Vedle finančních příspěvků, které by podle představ OSN měly letos dosáhnout téměř devíti miliard dolarů, bude na sedm desítek světových politiků hledat i další cesty, jak pomoci syrským uprchlíkům na Blízkém východě, kterých je v současnosti asi 4,4 milionu. Jedním z cílů je do konce příštího školního roku zajistit vzdělávání pro všech 1,4 milionu dětských uprchlíků ze Sýrie. Nyní jich do školy chodí jen polovina.

Mezinárodní konference nazvaná Podpora Sýrie a regionu v roce 2016 navazuje na trojici podobných akcí z let 2013 až 2015, které se uskutečnily v Kuvajtu.

 


 

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…