Konferenci Forum Forum 2000 zahájí Chodorkovskij

12.10.2014 6:15

Projev někdejšího nejbohatšího Rusa a později prominentního vězně Michaila Chodorkovského dnes v paláci Žofín oficiálně zahájí 18. ročník konference Forum 2000. Letošní ročník se chce ohlédnout za vývojem demokracie v posledních 25 letech, nevyhne se ale ani současným aktuálním mezinárodním problémům, jako jsou konflikty na Ukrajině nebo na Blízkém východě.

Konferenci Forum Forum 2000 zahájí Chodorkovskij
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Forum 2000

Mottem letošního ročníku je "Nespokojená demokracie: čtvrt století od železné opony a Tchien-an-menu", čímž konference odkazuje na dva významné milníky roku 1989 - pád komunistických režimů ve střední a východní Evropě a rozdrcení studentských protestů v Pekingu. O vlivu těchto událostí na další vývoj, stavu demokracie ve světě i aktuálních výzvách bude v Praze a dalších městech do středy diskutovat na dvě stovky osobností.

Vedle Chodorkovského mezi ty nejznámější patří běloruský disident Ales Bjaljacki, někdejší předseda španělské vlády José María Aznar, bývalý palestinský premiér Salám Fajad, ruský opozičník Grigorij Javlinskij či historik Andrej Zubov. Do Prahy přijede také rekordní počet více než dvaceti kubánských disidentů.


 

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…