Konkurence ráda líčí Babiše jako člověka, který žere hlavy dětem, říká Zlatuška

28.02.2017 17:56

V úterních Dvaceti minutách Radiožurnálu Českého rozhlasu zpovídal Jan Moláček poslance za hnutí ANO Jiřího Zlatušku. Ptal se ho na víkendový sněm hnutí ANO. Dozvěděl se následující...

Konkurence ráda líčí Babiše jako člověka, který žere hlavy dětem, říká Zlatuška
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zlatuška

Zlatuška zdůraznil, že je rád, že Babiš zůstal předsedou hnutí. „Já si myslím, že je to dobrý předseda, a osobně bych nekandidoval na předsedu,“ prohlásil poslanec. Z kousavých poznámek konkurenčních politiků si prý mnoho nedělá. „U politických konkurentů je lákavé líčit Andreje Babiše jako někoho, kdo žere malým dětem hlavy,“ poznamenal také v pořadu.

„Andrej Babiš kandidoval na předsedu sám a hnutí ANO by bylo samo proti sobě, kdyby si ho do čela nezvolilo. Strana, která by si odstřelila jediného kandidáta na předsedu, by nepatřila do Centra pohybové medicíny, ale do Bohnic,“ zaznělo také z úst hosta. Sněm se konal právě v Centru pohybové medicíny na Chodově.

„Já vám můžu říct s jistotou jen to, že jsem ho nevolil já, protože jsem nebyl v pozici delegáta, takže jsem ho ani volit nemohl,“ prozradil také host.

Nevidí prý nic špatného na tom, že Babiš může zasahovat do volebních kandidátek na všech úrovních. Zlatuška má za to, že jako předseda nese Babiš za hnutí velký díl odpovědnosti, takže by měl mít právo zasahovat do sestavování kandidátek.

Ve druhé polovině pořadu připomněl, že Miroslav Kalousek byl ještě jako lidovecký politik ochotný vládnout s tehdejším sociálním demokratem Jiřím Paroubkem. Takováto vláda by však nebyla akceschopná bez nějaké formy spoluúčasti ze strany komunistů. Kalouskovi to také zlomilo vaz jako předsedovi KDU-ČSL. S vědomím tohoto příkladu by prý byl Zlatuška velmi opatrný v hodnocení toho, kdo s kým půjde po volbách do koalice. Bude záležet na tom, jak rozdají karty voliči.

Došlo i na kauzu firmy Čapí hnízdo, na společnost Andreje Babiše, která čerpala evropské dotace, ačkoli Agrofert rozhodně nebyl malou firmou, jež by na dotace mohla dosáhnout. Zlatuška prohlásil, že Agrofert tuto společnost převzal až v okamžiku, kdy dotace byly dočerpány, takže nedošlo k žádnému prohřešku. Nemluvě o tom, že Babiš už teď Agrofert nevlastní, převedl ho do svěřeneckého fondu. „Andrej Babiš by se tomu mohl z povzdálí jenom smát,“ zhodnotil stále probíhající vyšetřování této kauzy Zlatuška. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…