Konkurs na šéfa všech úředníků skončil fiaskem. Přečtěte si, co předvedli uchazeči před komisí

20.12.2014 21:17

Náměstek ministra vnitra, pod něhož bude spadat státní správa, bude mít ve svých rukou poměrně velkou moc. Stojí proto za pozornost, že Ministerstvo vnitra zrušilo první výběrové řízení na tuto pozici. Důvod? Podle informací Českého rozhlasu se přihlásili jen čtyři lidé, jejichž jazykové znalosti nebyly právě valné.

Konkurs na šéfa všech úředníků skončil fiaskem. Přečtěte si, co předvedli uchazeči před komisí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání vlády právě začalo

„Stěžejním problémem bylo doložení osvědčení o jazykové způsobilosti, potom prokázání délky praxe v zaměstnání ve státní správě a další,“ říká náměstek ministra vnitra a šéf výběrové komise Jiří Nováček. Dobrá znalost angličtiny, francouzštiny nebo němčiny přitom byla jednou z podmínek pro všechny, kteří pomýšleli na úspěch ve výběrovém řízení.

Přestože musí být tendr vypsán znovu, Nováček věří, že se nového náměstka ministra vnitra pro státní správu podaří vybrat ještě v lednu. Pokud by si však některý z uchazečů na své vyřazení z výběrového řízení stěžoval, všechno by se protáhlo. O dalším postupu vláda rozhodne v pondělí. Post vznikl na základě přijetí služebního zákona.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…