Kontrola zajistila přes tři tuny uzenin: Tučné klobásy, separát

12.03.2012 19:04

Další várku špatně značených potravin objevila Krajská veterinární správa pro Olomoucký kraj - tentokrát v distribučním centru řetězce Albert. Jak potvrdil mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben, inspekce zajistila několik tun nekorektně označených uzenin původem z Maďarska, Slovenska i Rakouska.

Kontrola zajistila přes tři tuny uzenin: Tučné klobásy, separát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Žena nakupující potraviny v supermarketu

„Ve správním řízení Krajská veterinární správa pro Olomoucký kraj provozovateli zakázala výrobky uvést do oběhu a uložila pokutu ve výši 20 000 korun,“ sdělil serveru Novinky.cz Josef Duben postihy, které za porušení předpisů čekají společnost Ahold, jež provozuje řetězce Albert.

Kontrola podle Dubna zajistila 64 kilo rakouské tradiční šunky Berger, která nesla označení „nejvyšší jakosti“, přičemž se jednalo o „výběrovou“ šunku. Přebal sto čtyřicet kusů maďarských salámů Czabai obsahoval falešnou informaci, že výrobek obsahuje nejvýše 48 procent tuku, přičemž testy prokázaly celých 56,6 procenta. Více než tři tuny uherských klobás Mecom obsahovaly strojně oddělené drůbeží maso, jehož obsah ve výrobku nebyl ve složení vůbec uveden.

Sám Josef Duben přiznává, že tato pochybení se řadí spíš mezi ty menší. „Jelikož je tomuto tématu v současné době věnována velká pozornost, rozhodli jsme se zveřejňovat i takovéto drobnější případy, které běžně řeší krajské veterinární správy, aby zákazníci viděli, že státní veterinární dozor funguje tak, jak má,“ dodal Duben.

Vyjádření společnosti Ahold Czech Republic, a.s. k nálezu Státní veterinární správy v Olomouci

Společnost Ahold byla dnes z médií informována o nesrovnalostech v označování  masných výrobků. Tyto byly odebrány Krajskou veterinární správou ke kontrole v distribučním centru společnosti v Olomouci na konci minulého týdne. Zmíněné výrobky byly nyní okamžitě staženy ze  sítě prodejen Albert. Krajskou veterinární správou jsme doposud nebyli o nálezu informováni, ani nedošlo k zahájení řízení.  

Jsme velmi překvapeni, že k pochybení došlo u značek jako je Berger nebo Czabahus. Jsou to kvalitní prémiové výrobky renomovaných výrobců, kteří dodávají do více retailových řetězců na českém trhu. Tímto pochybením došlo ze strany dodavatelů k porušení sjednaných obchodních podmínek. Nyní jsme s dodavateli v jednání a zjišťujeme jejich stanovisko.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…