Kontrolovala mě policie, čílí se prezidentoský kandidát Hilšer. Jeho příznivci v tom vidí podporu Zemana

10.09.2017 11:44

O lékaři Marku Hilšerovi sice není slyšet tolik jako o jeho protikandidátech v přímé volbě prezidenta, Miloši Zemanovi, Jiřím Drahošovi a Michalu Horáčkovi, ale mladý muž se nevzdává a dál sbírá podpisy pro svou kandidaturu. Jeho příznivci na sociální síti Facebook však upozorňují, že tuhle snahu kazí policie.

Kontrolovala mě policie, čílí se prezidentoský kandidát Hilšer. Jeho příznivci v tom vidí podporu Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Marek Hilšer

Marek Hilšer je jedním z prezidentských kandidátů, ale prozatím pro svou kandidaturu nesehnal potřebných padesát tisíc podpisů spoluobčanů. Nehází ovšem flintu do žita a sbírá dál. Nejinak tomu bylo i v Novém Jičíně, kde prý Hilšer trávíval prázdniny jako kluk. Jako dospělý však udělal v Novém Jičíně zkušenost, která ho moc nepotěšila. K jeho stánku totiž prý přijela policie a začala prezidentského kandidáta prověřovat.

„Přijeli, začali mě lustrovat, na dotaz proč, na což asi nejsou zvyklí, začali být agresivní, a když jsem si chtěl zákrok natočit, tak mi vyrazili telefon z ruky a začali kroutit ruku za záda. A pak se tam odehrála taková menší mela, až přijel šéf místní městské policie,“ prozradil Hilšer na sociální síti Facebook.

Jeden z Hilšerových podporovatelů k tomu doplnil, že strážci zákona možná chtěli pomoct Miloši Zemanovi. „Nelehká úloha, po kampani Miloše Zemana placené daňovými poplatníky policie zabarikádovala stánek Marka Hilšera,“ napsal občan. V diskusi pod příspěvkem někteří lidé vůbec nechtěli věřit, že je něco takové dnes v České republice možné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…