Kontroverzní Berbr letí z kola ven. Český fotbal se otřásá v základech! Vypadá to na pořádnou čistku

19.10.2020 18:10

Berbr ven! Místopředseda Fotbalové asociace ČR Roman Berbr rezignoval po zatčení v souvislosti s údajným ovlivňováním výsledků zápasů na svůj post a na pozice ve výkonném výboru i šéfa plzeňského krajského fotbalového svazu. Odstoupení z funkcí podle asociace oznámil přímo z vazby prostřednictvím svého právníka.

Kontroverzní Berbr letí z kola ven. Český fotbal se otřásá v základech! Vypadá to na pořádnou čistku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda Fotbalové asociace České republiky Roman Berbr

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí

Berbr oznámil rezignaci na všechny posty ve fotbale krátce poté, co skončilo mimořádné jednání výkonného výboru. Výkonný výbor na dnešním mimořádném zasedání, které se kvůli omezením konalo prostřednictvím videokonference, odvolal všechny členy komise rozhodčích v čele s předsedou Jozefem Chovancem. Berbrovo odstoupení přijal předseda asociace Martin Malík.

"Jak je obecně známo, pan Berbr byl vzat do vazby a momentálně k němu může pouze jeho právní zástupce. Rezignace byla doručena prostřednictvím jeho právního zástupce sem na sekretariát," řekl na tiskové konferenci generální sekretář FAČR Jan Pauly. "V okamžiku, kdy jsem hovořil s kolegy v rámci výkonného výboru a poté s předsedy krajských svazů, jsme ještě tuto informaci neměli," doplnil ho Malík.

Berbr je jedním z 20 obviněných lidí v kauze ovlivňování výsledků zápasů druhé a třetí ligy prostřednictvím rozhodčích. Kontroverzní funkcionář Berbr, který má podle médií coby bývalý rozhodčí velký vliv na sudí i na dění v celém českém fotbale, byl v neděli vzat do vazby. Do ní údajně putovali také sportovní ředitel druholigového Vyšehradu Roman Rogoz, rozhodčí Tomáš Grimm a bývalý prvoligový hráč Michal Káník.

Podle médií je do kauzy zapojena řada rozhodčích, z nichž někteří působili či působí na listině pro profesionální soutěže. V textu obvinění v aféře figuruje i jméno šéfa rozhodčích Chovance. Výkonný výbor rozhodl o tom, že všichni rozhodčí, kteří jsou v kauze zapleteni, budou vyřazeni z listin. Policie tvrdí, že ovlivňování zápasů řídila organizovaná skupina, zejména ve prospěch již zmíněného Vyšehradu, který v sezoně 18/19 postoupil ze třetí do druhé ligy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …