Konvička: Ano, Vít Bárta nám pomáhá

17.03.2016 8:14

Bývalý ministr dopravy a předseda strany Věci veřejné Vít Bárta se vrací do politiky. Šéf hnutí Blok proti islámu Martin Konvička totiž pro MF Dnes přiznal, že jim pomáhá s volbami. Konkrétně uskupení, které půjde do voleb pod názvem Úsvit – Národní koalice s Blokem proti islámu.

Konvička: Ano, Vít Bárta nám pomáhá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Bloku proti islámu Martin Konvička

Postava Bárty je však v uskupení kontroverzní. Podle zjištění MF Dnes jej dokonce několik členů opustilo. 

„Kolem Úsvitu jako kolem parlamentní strany je více členů a příznivců či spolupracovníků, než je těch pár v médiích mluvících hlav. A Vítek je prostě jedním z nich. Tu a tam s něčím pomůže – nijak se netajím, že zvesela využíváme jeho nebytové prostory vzdálené od parlamentu asi sto metrů,“ uvedl například Konvička. 

Úsvit podepsal mimo jiné s Blokem smlouvu o spolupráci, ve které se Úsvit za volební kampaně v příštích dvou letech zavazuje zaplatit 60 milionů korun, ale až poté, co peníze získá jako příspěvky za mandáty ze státního rozpočtu. 

Zajímavé je, že spolupráci s Bártou popírají lidé ze samotného Úsvitu. „Bárta žádnou roli v Úsvitu nehraje,“ uvedl například první místopředseda strany Marek Černoch. 

Vít Bárta informaci MF Dnes nepotvrdil, včera nezvedal telefon, s médii nekomunikuje. 

Reakce Úsvitu:

Úsvit s BPI jen bez Bárty!
Úsvit s Blokem proti islámu prosadí zastaveni migrační krize jen v případě transparentní politiky jednoznačně důvěryhodných osobnosti. Veškeré spekulace o spolupráci JUDr. Bárty, který není mediálně očištěn od různých nařčení a spekulací, s naší stranou mají jediný cíl. Poškodit nás a znevěrohodnit jako jedinou relevantní politickou sílu v zemi, která je schopná řešit migrační krizi. Proto po dohodě s předsedou naši strany, který je dnes v zahraničí jménem Úsvitu musím odmítnout všechny tyto spekulace. Představitelům BPI nebo komukoliv jinému sice nemůže žádná politická strana zakazovat se radit, nebo jinak spolupracovat s kýmkoliv. Nikdo však nemá právo rozšiřovat tým poradců bez společného rozhodnutí volebního štábu Úsvitu a Bloku proti islámu. Na úterním volebním štábu 22.3. si musí Úsvit s Blokem proti islámu proto potvrdit a konstatovat, že JUDr Vit Bárta v tomto týmu nepůsobí a nepůsobil.


Marek Černoch, předseda poslaneckého klubu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…