Konvička, Plesl a další bijí na poplach: Jsme na pokraji občanské války. Přijdou další útoky

15.07.2016 18:06

Teroristický útok ve Francii vyvolává otázky, co dál. Zároveň mnozí také reagují na hrůzný čin, který se stal dnes v noci. Pod koly náklaďáku zemřelo více než 80 lidí.

Konvička, Plesl a další bijí na poplach: Jsme na pokraji občanské války. Přijdou další útoky
Foto: Youtube
Popisek: Teroristický útok ve francouzském Nice

„A co bude následovat? Projevy upřímného rozhořčení, obarvené profily na sociálních sítích, deklarace, schůze, další zákazy držení zbraní a tlak na země EU, aby si u sebe nechaly vytvořit líhně terorismu po vzoru Francie a Belgie. Jak to říkal šéf francouzské kontrarozvědky Patrick Calvar: ‚Jsme na pokraji občanské války‘,“ poznamenal šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl.

„Málokdo si uvědomuje, že nebezpečí radikálního islamismu je nám blíže, než si možná někteří myslí. S mým týmem se dlouhodobě věnujeme problému radikalizace islamistů v Evropě. Bohužel je to jedno z témat, které v českých médiích není příliš frekventované. Vzestup radikálního islamismu za poslední tři roky je neskutečně veliký a ukazují to i zprávy mnoha tajných služeb v Evropě. A určitě nejde jen o Německo, Francii nebo Belgii. Boj s terorismem a různými variantami radikálního islamismu je nebezpečí, jemuž musí společnými silami čelit celá Evropa,“ řekl k událostem ve Francii europoslanec za KDU-ČSL Tomáš Zdechovský.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

„Kdo trošičku zná poměry v islámských komunitách (neustálé rodinkaření, návštěvy, chlapi immervére u čaje nebo kafe, každé pšouknutí řešíte s celou rodinou), tak asi tuší, jak si můžete osaměle pořídit náklaďák, napěchovat ho výbušninami a vyjet si takhle navečír na výlet. Dělají z nás prostě idioty,“ podotkl k útoku v Nice Martin Konvička.

„Zprávy raději ani nečtu. Jen manželka mi sděluje, že na zdi Ivana Bartoše (ten od Pirátů, ne A. Bartoš od národovců) už kdosi papouškuje, že ‚na útoky si budeme muset zvyknout, nedá se s tím nic dělat‘. Chce se mi někam psát, ‚Ale dá‘, ale snad ani ne ... za chvíli uslyšíme to samé od analytiků, herců na postech ministrů obrany, prezidentského kandidáta Horáčka a lžipátera Halíka. Přijdou další útoky a dříve nebo později nějaká hlava otevřená navrhne, že pokud začneme všichni alláhovat (protože teror nemá nic společného s islámem), útoků ubude. (Neubude, protože v zemích, kde alláhují všichni, se bouchá o to, kdo alláhuje víc),“ napsal také Konvička.

„Každý, kdo chce do Evropy nelegální muslimské migranty, má na rukou krev jejich nevinných obětí. Kdo volí politiky, co je tady vítají, se spolupodílí na těchto tragédiích,“ podotkla také advokátka Miroslava Hustáková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…