Konvička bude usilovat o potvrzení v čele Bloku proti islámu

28.05.2016 6:14

Martin Konvička bude dnes usilovat o znovuzvolení do role předsedy Bloku proti islámu (BPI). Na celostátním sněmu by mělo také dojít k přijetí nových stanov spolku. Nemělo by se naopak schvalovat zřízení spřízněné politické strany Alternativa pro Česko, píše ČTK.

Konvička bude usilovat o potvrzení v čele Bloku proti islámu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Bloku proti islámu Martin Konvička

Podle mluvčího BPI už je totiž v pokročilé fázi sběr potřebných podpisů a příští týden by mohlo dojít k odeslání návrhu na registraci strany. BPI měl původně v letošních podzimních krajských a senátních volbách spolupracovat s opoziční stranou Úsvit - Národní koalice. Spolek však vzájemnou smlouvu koncem dubna vypověděl. Konvička dohodu označil za "zcela mylný politický krok" a stěžoval si na neférové jednání Úsvitu. Jeho kandidáti by nakonec mohli usilovat o zvolení do Senátu v nově zřízené Alternativě pro Česko.

Název vznikající strany zřetelně odkazuje na Alternativu pro Německo, jež je označována za pravicově populistickou. V přípravném výboru jsou sociolog Petr Hampl, aktivistka Eva Hrindová a publicista Petr Štěpánek. S BPI má strana spolupracovat, ale členské základny nemusejí být shodné.

Blok proti islámu vystupuje proti údajné islamizaci Evropy a kritizuje příliv uprchlíků. Konvička byl začátkem dubna obžalován kvůli výrokům, které byly kvalifikovány jako podněcování k nenávisti vůči islámskému náboženství. Českobudějovický soud státnímu zástupci vrátil případ s tím, že důkazy netvoří podklad pro jednání. Státní zástupce proti tomu podal stížnost.

reklama

autor: mp

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…