Konvička chce zrušit náboženství, to si netroufl ani Hitler. Bohumil Doležal vzkazuje: o islámu víte kulové

06.07.2015 9:32

Politický komentátor a publicista Bohumil Doležal se na serveru Svobodnéforum.cz zamýšlí nad bojem proti islámu a nad postavami Martina Konvičky a Tomio Okamury.

Konvička chce zrušit náboženství, to si netroufl ani Hitler. Bohumil Doležal vzkazuje: o islámu víte kulové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Konvička

„Martin Konvička, bojovník proti islámu, se chystá kandidovat se svým hnutím v krajských volbách. Hnutí usiluje o postavení islámu mimo zákon. Pod petici proti islámu a imigrantům získalo přes 150 000 podpisů. Čísla v takových peticích sice někdy bývají lehce virtuální, ale o slušné podpoře to svědčí. Takovéhle iniciativy rostou z davové hysterie,“ podotýká Doležal s tím, že hysterie a zblblých lidí vždy využijí chytráci. Ambice Konvičky a jeho lidí jsou dle něj dalekosáhlé: Chtějí zakázat náboženství – zatím jedno, na zkoušku. 

„Cítím se poněkud ohrožen, protože se to náboženství odvolává aspoň částečně ke stejné ‚story‘ jako to moje (křesťanské). A jaké náboženství má pan Konvička? Možná by bylo správné, dřív než se bude zakazovat, kdyby on a jeho braintrust stanovili, jaké musí být parametry správného náboženství, které je hodno toho, aby bylo státně povoleno, nebo ještě lépe povinně zavedeno. To by bylo slovo do pranice. O něco podobného se zcela důsledně nepokusil ani Adolf Hitler!“ hřímá Doležal.

Ten zároveň poukazuje na středeční demonstraci proti islámu, na které dominoval poslanec Tomio Okamura a známý pořizovač seznamů nejrůznějších nežádoucích osob Adam B. Bartoš.

Původní text ZDE.

„Odpůrci ‚antiislamistů‘ z řad levicových radikálů – bylo jich o poznání méně – se pokusili zabránit průvodu v cestě k Úřadu vlády ČR, policie zasáhla, prý dost tvrdě. Jistě, demonstrace byla povolená. Nemohu si ale pomoci, jsem rád, že tam ti odpůrci byli. Bránit povoleným demonstracím se jistě nemá, ale je spousta výrazně polehčujících okolností, k nimž patří symboly jako šibenice a neuvěřitelně sprostá, hloupá a odpudivá hesla. Svoboda projevu je chráněna, ale je na místě, aby se určité projevy svobody projevu setkaly s velmi rozhodným a hlasitým odporem. Jinak se za čas budeme hodně divit,“ píše Doležal s tím, že není přítel levicových radikálů, ale teď byli ve správnou chvíli na správném místě.

„Protiislamistů jsou dnes přinejmenším stovky. O islámu vědí kulové, imigranty viděli zatím jen v televizi, a kromě toho, že každého, kdo je trochu jiný, je třeba vykopat (Moravan Okamura má výjimku), nevěří ničemu. To má být základ nějakého civilizovaného vlastenectví? Nikde není skluz od demokracie k buranokracii vidět jasněji než tady. A jak to teprve bude vypadat, až se imigrace stane i u nás nejen televizním, ale přímo hmatatelným problémem! Ti lidé vůbec neuvažují o tom, co se má udělat a zařídit, kromě toho, kdo se má vyhnat,“ uzavírá Doležal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…