Konvička je prý stejný fanatik jako Islámský stát. Jste vlastizrádci, protože šíříte nenávist, napsal mu publicista Řezanka

29.06.2015 16:59

Marek Řezanka, redaktor levicového serveru AltPress.cz, poslal otevřený dopis Konvičkovu hnutí IVČRN. Prý šíří hloupé nesmysly a rozdmýchává nenávist.

Konvička je prý stejný fanatik jako Islámský stát. Jste vlastizrádci, protože šíříte nenávist, napsal mu publicista Řezanka
Foto: Jiří Hroník
Popisek: Petice proti uprchlickým kvótám

Podle Řezanky není žádný rozdíl mezi hnutím a bojovníky Islámského státu, protože obě strany jednoduše chtějí vymazat svého nepřítele z povrchu zemského. „K tomu Vám stačí vyznání. Nenávist a nesnášenlivost,“ píše Řezanka v otevřeném dopise.

Zároveň zastává názor, že není rozdílu mezi popravami nevyvolených, které zastává IS, a genocidou všech muslimů, po které podle něj volá Konvičkovo hnutí. „Nemáte v těle kouska citu, neboť odmítáte pomoci těm, kteří utíkají před hydrou,“ odsuzuje Řezanka názory asi nejviditelnější organizace u nás.

Podle něj terorismu nelze zabránit tím, když se neposkytne pomoc těm, kteří ji potřebují. Naopak mu prý Konvička a spol. otevírají cestu. „To vy jste vlastizrádci, neboť z Vaší zášti vzejde zase jenom zášť. Vy otevíráte brány zlobě a válce,“ stojí v otevřeném dopise, podle něhož lze muslimský terorismus zničit jen tím, že se ukáže přátelství. „Tak, jako Poeův princ Prospero neunikl Masce červené smrti, neuniknete Vy tomu, čeho se bojíte,“ neváhal levicový komentátor připodobnit současnou situaci ke klasické literatuře.

Hnutí by se tak prý mělo začít starat o sociální otázku a tu pseudonáboženskou nechat minulostí. „Chcete-li skutečně jejich moc eliminovat, podejte ruku jejich obětem. Ukažte, že tu nejde o náboženství, ale o moc,“ ukazuje Řezanka možný lék na současnou situaci, podle kterého se konvičkovci stali mainstreamem, což podle něj většinou nepřináší nic dobrého.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…