Konvička navrhl poškrábat Jiřího Pehe na koulích

23.08.2016 14:11

„Navrhuji tomu Pehe provést něco, co se dnes nesmí ani napsat.“ Tato slova Martina Konvičky na adresu komentátora serveru Novinky.cz Jiřího Pehe budou mít zřejmě dohru. Publicista Jan Urban totiž podal na policii žádost o prošetření. Píše o tom server Novinky.cz.

Konvička navrhl poškrábat Jiřího Pehe na koulích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Happening s názvem Okupanti obsazují Prahu v souvislosti s výročím vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968

Konvička své mnohoznačné vyjádření nespecifikoval, až dnes odpověděl serveru na dotaz, co tím myslel. „Například bych ho poškrábal na koul...,“ měl říct Konvička. Na otázky Práva poté reagoval ostřeji. „Jděte se bodnout, paní redaktorko,“ řekl prý. 

Původní text ZDE.

Svůj komentář v sobotu Konvička připojil k Peheho názoru o obchodu se strachem. Sloupek byl primárně věnován předvolební kampani republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa USA. Podle Peheho může být obchod se strachem lákavým artiklem pro rozličné populisty.

O výhrůžce ze strany Konvičky se Pehe dozvěděl od svých známých, neboť on sám není na Facebooku. „Kontaktovali mě lidé, kteří jsou skutečně rozhořčení tím, že pan Konvička již zachází příliš daleko, a nabídli mi všemožnou podporu,“ uvedl Pehe s tím, že si nepamatuje, že by v minulosti nějaká veřejně známá osobnost vyzývala k jeho likvidaci. On sám však trestní oznámení na Konvičku nepodal. O prošetření požádal aktivista a novinář Jan Urban. Příspěvek však byl mezitím ze stránky Konvičkova oficiálního profilu ke kandidatuře do Senátu stažen, k nalezení je pouze na jeho zřejmě soukromém profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …