Konvička podal trestní oznámení na Chovance. Šíří prý nakažlivé nemoci

03.09.2015 17:18

Blok proti Islámu dnes vydal tiskovou zprávu, podle které podal trestní oznámení na ministra vnitra Milana Chovance. Důvodem je, že Chovanec údajně svojí politikou ohrožuje národ infekčními nemocemi, které mohou v republice rozšířit uprchlíci.

Konvička podal trestní oznámení na Chovance. Šíří prý nakažlivé nemoci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Konvička osvobozuje symbolicky spoutanou Janu Volfovou

Předseda hnutí Blok proti Islámu Martin Konvička dnes společně s místopředsedkyní Janou Volfovou podali trestní oznámení na ministra vnitra Milana Chovance „pro podezření ze spáchání trestného činu šíření nakažlivé nemoci z nedbalosti“.

Podle Konvičky totiž Chovanec vystavuje Českou republiku nebezpečí tím, že nechrání zdraví jejích občanů „před nemocemi, které mohou do České republiky zavléci nelegální migranti“. Připomínají také, že když chce český občan vycestovat do zemí, odkud k nám jdou uprchlíci, musí mít příslušná očkování, například proti choleře, vzteklině a dalším nemocem.

„Je naprosto trestuhodné, že Ministerstvo vnitra, a jmenovitě pak samotný ministr Chovanec, ignoruje rizika šíření těchto smrtelných nemocí a ohrožuje zdraví i životy občanů České republiky,“ tvrdí tiskový mluvčí Bloku proti Islámu David Štěpán. Volfová dále dodala, že „slepá víra“ v náš zdravotnický systém se nám může „šeredně vymstít“. „Příliš rychle jsme zapomněli na to, že před sto lety zkosila španělská chřipka více lidí, než kolik jich zemřelo v zákopech první světové války.“

Plné znění tiskové zprávy: 

TAK JSME PODALI NA MINISTRA VNITRA TRESTNÍ OZNÁMENÍ. Co vy na to?
Praha,

3. září 2015

Tisková zpráva

Blok proti islámu

Trestní oznámení na ministra Chovance podáno.

Předseda Bloku proti islámu doc. Mgr. Martin Konvička a Ph.D. a místopředsedkyně Mgr. Jana Volfová podali dnes na Městské státní zastupitelství v Praze trestní oznámení na ministra vnitra České republiky Milana Chovance pro podezření ze spáchání trestného činu šíření nakažlivé nemoci z nedbalosti podle § 153 odst. 1, 2 písm. a) trestního zákona.

V trestním oznámení je podrobně zdůvodněno, jakému nebezpečí vystavuje ministr vnitra, případně další odpovědní představitelé vlády a vládních orgánů, občany České republiky, když nechrání zdraví a životy lidí před nemocemi, které mohou do České republiky zavléci nelegální migranti. Čeští občané, kteří chtějí vycestovat do zemí, z nichž se k nám v současnosti valí tisíce neregistrovaných a nelegálních migrantů, musejí být očkováni proti celé škále nemoci, např. proti žluté zimnici a dále proti dalším nemocem, zejména virové hepatitidě A a B, břišnímu tyfu, meningokokové meningitidě typu A a C, vzteklině, choleře a onemocnění enterotoxigenním E.coli a dalším nemocem. Jestliže Státní zdravotní ústav postupuje takto striktně při výjezdech našich občanů do zahraničí, je naprosto trestuhodné, že Ministerstvo vnitra, a jmenovitě pak samotný ministr Chovanec, ignoruje rizika šíření těchto smrtelných nemocí a ohrožuje zdraví i životy občanů České republiky, kteří přicházejí do kontaktu s osobami potenciálně nebezpečnými kvůli možnému zavlečení nakažlivých chorob.

„Slepá víra ve všemocnost našeho moderního evropského zdravotního systému se nám může šeredně vymstít. Příliš rychle jsme zapomněli na to, že před sto lety zkosila španělská chřipka více lidí, než kolik jich zemřelo v zákopech První světové války, stejně jako jsme zapomněli na statisíce obětí skvrnitého tyfu, který ještě dlouhé měsíce po skončení Druhé světové války kosil ty, kteří přežili v německých lágrech,“ uvedla Volfová.

David Štěpán

tiskový mluvčí BPI

reklama

autor: spa

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …