Konvičkovci mají klíčové prohlášení. Mnohé překvapí

21.07.2015 7:21

Blok proti islámu pod vedením Martina Konvičky vydal na svém facebookovém profilu prohlášení, kterým deklaruje, s jakými jednotlivci či skupinami nehodlá spolupracovat.

Konvičkovci mají klíčové prohlášení. Mnohé překvapí
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Jana Volfová hovoří na tiskové konferenci Bloku proti islámu.

Mezi vyjmenované skupiny, jejichž spolupráci takzvaní konvičkovci odmítají, patří ti, kteří propagují rasismus, jakožto i každý jiný názor, podle nějž lidé mají být postihováni či omezováni na základě barvy pleti nebo jiné vrozené charakteristiky, kterou nemohou ovlivnit, dále ti, kteří propagují antisemitismus nebo s ním okázale sympatizují či ti, kteří vyzývají k násilí jinému než vyloženě obrannému.

„Blok proti islámu i hnutí Islám v ČR nechceme tyto zásady dodržovaly již od svého založení, po diskuzích posledních týdnů však pokládáme za důležité je znovu zdůraznit,“ píší na svém profilu. 

„Uvědomujeme si, že v této těžké době musí všechny vlastenecké síly postupovat společně, nicméně zapojení některých skupin pokládáme za kontraproduktivní, škodlivé nebo morálně nepřijatelné. Nechceme nikoho kádrovat na základě názorů z minulosti. Pokud se jakákoliv osoba či skupina výše uvedených postojů vzdá, budeme připraveni ke spolupráci,“ uzavírají konvičkovci s tím, že je jejich morální povinností ohradit se proti spolupráci s lidmi, kteří po muslimech obrátí svou pozornost na židy, následovat budou Vietnamci a v neposlední řadě ti, co nemají modré oči.

V následné diskuzi pod facebookovým statusem se najdou tací, kteří s rozhodnutím Bloku souhlasí, ale i ti, kteří mu nerozumí. „A já už asi potřetí dodávám, že je hloupost zříkat se spolupráce s kýmkoli, byť by se jednalo o vypatlané plešky, protože může přijít doba, kdy rána pěstí od svalnatého, primitivního a veskrze zbabělého člena nějaké agresivní tlupy může být pádnější než sebelepší argument,“ napsal například David Pliska. 

Celé prohlášení Bloku proti islámu:

Blok proti islámu tímto deklaruje, že odmítá spolupracovat s jednotlivci či skupinami, kteří:

a) propagují rasismus, jakožto i každý jiný názor, podle nějž lidé mají být postihování či omezováni na základě barvy pleti nebo jiné vrozené charakteristiky, kterou nemohou ovlivnit, 
b) propagují antisemitismus nebo s ním okázale sympatizují, 
c) vyzývají k násilí jinému než vyloženě obrannému.

BPI i hnutí Islám v ČR nechceme tyto zásady dodržovaly již od svého založení, po diskuzích posledních týdnů však pokládáme za důležité je znovu zdůraznit.

Uvědomujeme si, že v této těžké době musí všechny vlastenecké síly postupovat společně, nicméně zapojení některých skupin pokládáme za kontraproduktivní, škodlivé nebo morálně nepřijatelné.

Nechceme nikoho kádrovat na základě názorů z minulosti. Pokud se jakákoliv osoba či skupina výše uvedených postojů vzdá, budeme připraveni ke spolupráci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…