Konzervativní americký komentátor burcuje: Média jsou náš nepřítel. Ale Trump je jako Reagan a porazí je!

26.02.2016 21:21

Americký publicista James Stewart tvrdí, že americká média v probíhající prezidentské kampani naprosto selhávají. Vyčítá jim především jejich předpojatost a neobjektivnost, s jakou informují o republikánském kandidátovi Donaldu Trumpovi.

Konzervativní americký komentátor burcuje: Média jsou náš nepřítel. Ale Trump je jako Reagan a porazí je!
Foto: repro Fox News
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

„Naše zkorumpovaná média neustále straší tím, že Trump představuje pro Spojené státy tu nejstrašnější hrozbu. Prý uráží lidi (stejně jako Washington Post a New York Times). Prý podkopává samotné základy našeho státního zřízení (stějně jako kdysi Abe Lincoln). On si dokonce dovoluje mluvit jako obyčejný člověk (jako Harry Truman). Proboha, vždyť on je jedním z nás!“ ironizuje Lewis předpojatost a neobjektivnost médií.

Lewis tvrdí, že jeho vysněným duem v Bílém domě by byl Trump jako prezident a texaský senátor Ted Cruz v roli viceprezidenta. „Ale klidně to může být i naopak. To je celkem jedno. Protože skutečný boj neprobíhá mezi nimi, ale mezi pravicí a levicí. Všichni jsme si vědomi, že v sázce je budoucnost celé naší země. Obama je v jádru totalitář a demokraté jsou stále tou stejnou stranou, která v době Stalinovy éry kryla agenty KGB v americké vládě. Stejně jako nyní kryjí islámské teroristy,“ tvrdí Lewis.

Pro krajní levici představuje podle Lewise džihád stejného spojence jako Hitler nebo Stalin. „Naše země je důležitější než jakýkoli prezidentský kandidát. Prosím, přemýšlejte o tom! V probíhající válce mezi pravicí a levicí se daří Trumpovi krůček po krůčku prorážet mediální kartel. Od dob prezidenta Reagana v tomto ohledu nebyl žádný republikánský kandidát na prezidenta tak úspěšný. Ted Cruz je jistě velmi dobrý kandidát, ale Trump dokázal téměř nemožné a přesto jej za to konzervativci nedokážou ocenit. Naše elity ve skutečnosti vůbec nechápou význam toho, jak a proč je Trump médii neustále zostouzen,“ konstatuje Lewis.

„Konzervativní myslitelé zapomněli, že média jsou ze strategického hlediska naším největším nepřítelem. Konzervativní komentátoři si myslí, že jsou součástí medií. Přitom jsou v médiích pouze se skřípěním zubu trpěni a využíváni ke krytí očividné státní propagandy. Nikdy bychom také neměli zapomínat, že údajní liberálové této generace fakticky dávno žádnými liberály nejsou a dávno sklouzli ke krajní levici. Je to levice, která manipuluje se studenty na vysokých školách. To levice rozdmýchala rasové napětí v Baltimore a Fergusonu. A je to rovněž levice, která našla společnou řeč s primitivními džihádisty.“

„Znovu musím opakovat, že média jsou naším strategickým nepřítelem. Pokud by Obama nebo Clintonová zítra zmizeli, média by okamžitě našla někoho, kdo je nahradí. Obama je nahraditelný, ale média jsou věčná. Aspoň si to o sobě tedy myslí. Ovšem Trumpovi se podařilo je porazit jejich vlastními zbraněmi, protože jeho komentáře jsou ještě údernější než jejich titulky. A jistě, některá vyjádření Trumpa jsou trochu přes čáru. Ale poprvé od dob Reagana navázali konzervativci úzký kontakt s obyčejnými lidmi. Přemýšlejme o tom aspoň na sekundu!“ nabádá Lewis.

Lewis připouští, že není velkým fanouškem Trumpových velkohubých vulgarit. „Politika by takhle vypadat neměla. Ale je už prostě taková a udělala ji takovou levice. Věřte tomu nebo ne, veřejná diskuze dřív bývala mnohem slušnější, tolerantnější a vyváženější. Jsme ale ve válce a válka prostě není nic pěkného. Ještě mnohem horší je ale ve válce prohrát. Trump nyní praktikuje vítěznou mediální strategii. Jde tedy o to, jestli chceme, aby naše země zvítězila nebo se ocitla mezi poraženými. Tyto volby budou historickým předělem, ať už chceme nebo ne. V sázce je naše budoucnost a občas si prostě extrémní problémy žádají extrémní řešení. S ohledem na nabízející se alternativy jsou občasné vulgarity Trumpa vlastně naprosto neškodné,“ uzavírá Lewis.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…