Kooperace ODS, TOP 09 a Starostů? Mohou vzniknout společné kandidátky do Senátu

13.06.2014 12:11

Dohody o společných kandidátech do Senátu ODS a TOP 09 a STAN mají podle informací Práva ještě možnost vzniknout. Starostové a nezávislí se totiž rozhodli dát společným kandidátkám s ODS ještě jednu šanci a o jménech hodlají diskutovat až do konce června.

Kooperace ODS, TOP 09 a Starostů? Mohou vzniknout společné kandidátky do Senátu
Foto: Liberecký kraj
Popisek: Hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj)

Vedení starostů se prý ve středu dohodlo, že se pokusí do konce června najít s kolegy z TOP 09 shodu na jménech senátních kandidátů. Právu to potvrdil předseda STAN a liberecký hejtman Martin Půta.

První místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek se totiž domluvil se šéfem ODS Petrem Fialou, že zhruba ve třetině obvodů z 27 nasadí kandidáty v podzimních senátních volbách společně. Jde o to, aby se netříštila pravice tím, že by obě strany postavily své kandidáty proti sobě.

Podle Práva se ale Starostům tato dohoda moc nezdá, protože mají v parlamentních volbách smlouvu s TOP 09 a nikoli s ODS.

„Domluvili jsme se, že se nechceme dostat do situace, že se s TOP 09 nedomluvíme, a proto budeme ještě do konce června o jménech diskutovat,“ řekl Půta k rozhodnutí Starostů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…