Koronavirus na postupu: Mohli se nakazit i návštěvníci plesu v Karlovarském kraji

14.03.2020 17:50

Praha má přes 60 případů onemocnění koronavirem, v Olomouckém kraji bylo pozitivně otestováno 21 osob. Nelze vyloučit, že se zhorší i situace v Karlovarském kraji, protože plesu v Mariánských Lázních se zúčastnil i člověk nakažený koronavirem.

Koronavirus na postupu: Mohli se nakazit i návštěvníci plesu v Karlovarském kraji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lidé s rouškami jsou v ulicích Prahy vidět málo

Podle informací veřejnoprávní televize je v Praze přes 60 lidí, které napadl koronavirus. V Olomouckéím kraji je hlášeno 21 případů. Podle serveru iDNES.cz je jedním z nakažených i lékař urgentního oddělení nemocnice. V Moravskoslezském kraji je to 10 případů.

Situace by se mohla zhoršit i v Karlovarském kraji. „Krajská hygienická stanice Karlovarského kraje (KHS) v souvislosti s šířením nákazy koronavirem vyzvala občany, kteří se 7. března zúčastnili plesu v hotelu Chateau Monty Spa Resort v Mariánských Lázních, aby zůstali v domácí karanténě. Na plese byl také člověk, u kterého se potvrdilo onemocnění COVID-19. Hosté mají v první pracovní den kontaktovat svého praktického lékaře k vystavení karantény do 21. března,“ oznámila Česká televize.

V Jihomoravském kraji je nahlášeno 8 osob s onemocněním COVID-19.             

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Netflix nebo HBO. Nebaví, zruším předplatné. Proč to nejde u ČT, ptají se lidé

14:25 Netflix nebo HBO. Nebaví, zruším předplatné. Proč to nejde u ČT, ptají se lidé

Jak oznámil ministr Baxa z ODS, připravovaná mediální novela znamená změny. Místo 135 Kč se bude pla…