Koronavirus ochromil základní školu na Praze 4

15.09.2020 13:34

Kvůli šíření viru jsou uzavřeny desítky škol po celé České republice. Vzhledem k výskytu onemocnění Covid-19 se nově nevyučuje na Praze 4 v ZŠ Jeremenkova. Celý pedagogický sbor je v karanténě a minimálně do 22. září se nevyučuje.

Koronavirus ochromil základní školu na Praze 4
Foto: ZSJeremenkova.cz
Popisek: Základní škola s rozšířenou výukou jazyků Praha 4, Jeremenkova

„Nyní jsem obdržel informaci od hygienické stanice hlavního města Prahy, že vzhledem ke kontaktu pedagogických pracovníků školy s učitelem pozitivně testovaným na Covid-19, je nařízena všem pedagogickým pracovníkům karanténa, a to v době trvání 10 dnů (tj. do 21. 9. 2020 včetně). Z důvodu karanténního opatření pro všechny pedagogické pracovníky školy se nevyučuje. Jednotliví vyučující Vás budou kontaktovat se zadáváním učiva,“ uvedl na webu školy její ředitel Jan Vondrouš.
 

Anketa

Považujete Miloše Zemana za lháře?

21%
79%
hlasovalo: 16087 lidí
 
Na základní škole Jeremenkova byly již kvůli výskytu onemocnění v karanténě celé dvě osmé třidy, ty měly mít distanční výuku až do 18. září. V osmé třídě se však objevil další výskyt, čímž se karanténa prodloužila do 21.9. 
 
Všichni žáci osmých tříd a celý pedagogický sbor musí na testy. Pokud budou mít i druhý test negativní, může výuka 22. září pokračovat. 
 
„Žádanky na první test předepsala hygiena hlavního města. Test můžete absolvovat na kterémkoli odběrovém místě a stačí vám kartička pojištěnce. Na druhý test, který je na konci karantény, musí dětem předepsat žádanku jejich praktický lékař. Druhý test absolvují děti, které v prvním testu byly testovány negativně,“ píše ředitel. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…