Korte čelil dotazu čtenáře na svá studia. Odpověděl po svém

05.10.2014 19:56

Jaké bylo téma jeho rigorózní práce, i na to odpověděl poslanec TOP 09 Daniel Korte čtenáři, který mu tuto otázku položil na Korteho profilu na serveru ParlamentníListy.cz. Zákonodárce odpovídal i na to, jaký dopad bude mít fakt, že v některých velkých městech kandiduje STAN bez svého partnera na celostátní úrovni. Odpověděl i policistovi, který byl rozezlen z toho, že muži zákona budou ve srovnatelných funkcích brát výrazně nižší mzdy než vojáci.

Korte čelil dotazu čtenáře na svá studia. Odpověděl po svém
Foto: Hans Štembera
Popisek: Daniel Korte

Korte odpověděl i na poněkud provokativní otázku, která se týkala jeho rigorózní práce. „Co to bylo s rozvojem a vztahem socialistické a komunistické společnosti a postavením jedince?“ Korte odmítl, že by jeho rigorózní práce měla něco společného se socialismem. „Tématem mé práce byl rozbor literárních pramenů týkajících se samothráckých mystérií a topografie samothráckého posvátného okrsku,“ uvedl Korte.

Smlouva o spolupráci TOP 09 a STAN na celostátní úrovni platí do konce roku 2017

Jiný dotaz směřoval k tomu, že v některých městech se rozhodl STAN jít do voleb samostatně nebo s jinými politickými subjekty, než je TOP 09. Čtenáře zajímalo, zda to neohrozí nynější koalici obou stran na parlamentní úrovni. „Podle smlouvy mezi TOP 09 a STANem platí dohoda o spolupráci na celostátní úrovni, na úrovni krajské, regionální a místní je případná spolupráce ponechána na rozhodnutí příslušných stranických orgánů,“ vysvětlil Korte s tím, že dohoda o spolupráci na celostátní úrovni platí do 31. 12. 2017. Podle poslance na úrovni krajské, regionální a místní je dohoda o společném postupu ponechána pro lepší znalost prostředí i lidí na rozhodnutí příslušných stranických orgánů.

Otázky a odpovědi Daniela Korte ZDE.

Opoziční poslanec vám nepomůže. Obraťte se na ministerstvo

Další tázající na sebe prozradil, že pracuje jako policista. A byl velmi rozezlen. Vadil mu výrazný rozdíl mezi platy policistů a vojáků: „Zatímco vojákům se zvýší platy výrazně, my policisté, kteří vykonáváme obdobnou činnost, máme a budeme mít oproti vojákům mzdy fakt ubohé. Proč jste nám neprosadili také příplatky na dojíždění, bydlení, stabilizační příplatek?“

Nespokojený policista přidal příklad z praxe, kdy jako praporčík bere 25 tisíc hrubého, vojenský policista s hodností rotného bere asi 30 tisíc hrubého.

Korte ale nespokojeného muže zákona upozornil, že o výši mezd v rezortu nerozhodují výbory a už vůbec ne on, protože je opoziční poslanec, ale příslušný rezort, resp. vláda. „A je na dotyčném ministrovi, aby pro svůj rezort vybojoval navýšení rozpočtu. Takže doporučuji komunikovat s vedením ministerstva, třeba prostřednictvím vaší odborové organizace,“ dodal Korte.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…