Korte o Hanákové: Toho stresu na ni bylo moc

12.06.2013 19:23

Hostem pořadu Interview 24 byl poslanec TOP 09 Daniel Korte. Řeč byla hlavně o odstupující ministryni kultury Aleně Hanákové a o jejím působení. Poslanec je přesvědčen, že už toho na ni bylo moc.

Korte o Hanákové: Toho stresu na ni bylo moc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Daniel Korte

„Já osobně si paní ministryně Hanákové velmi vážím. A to jak po stránce lidské, tak si jí vážím i za její skutky,“ okomentoval Korte. „Je třeba vidět i pozitivní stránky jejího působení,“ doplnil poslanec s tím, že Hanáková už udělala většinu nutných úkolů a přesto odchází, což je důkaz, že nelpí na své funkci.

PhDr. Daniel Korte

  • TOP 09
  • Stálá komise pro kontrolu použití operativní techniky Policie České republiky

„Víme, že paní ministryně měla problém s komunikací s kulturní obcí,“ uznal Korte s tím, že takováto komunikace ale není jednoduchá. „Je záslužné, že nechává místo někomu, kdo tu důvěru opět obnoví,“ prohlásil Korte.

Hanákovou ocenil za zákon o kinematografii a odmítl, že by TOP 09 šlo o podporu umělců, kteří mají rádi předsedu strany Karla Schwarzenberga. „Já osobně si myslím, že ta míra stresu na ni byla až příliš,“ soudí poslanec.

„Já jsem slyšel, že pro pana Gazdíka je favoritem pan profesor Hlaváč,“ odpověděl Korte na otázku, kdo Hanákovou nahradí. Je také přesvědčen, že se jedná o dobré rozhodnutí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…