Korupcí nasáklý Ťok mění taktiku: V Babišově rádiu sliboval hory doly

23.03.2015 14:44

Ministr dopravy Dan Ťok v Kauze dne Rádiu Impulsu řekl, že čtyři sta kilometrů se začne stavět. Jde o stovky kilometrů dálnic, rychlostních komunikací a silnic prvních třídy. Ty se ale dostaví později, než skončí funkční období Sobotkovy vlády.

Korupcí nasáklý Ťok mění taktiku: V Babišově rádiu sliboval hory doly
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dan Ťok s Bohuslavem Sobotkou

Dan Ťok na Babišově Impulsu vysvětloval: „Bohužel to nebude o těch avizovaných zahájených zhruba o těch 400 kilometrů víc. Bude to míň, protože průběžná doba výstavby je prostě tři roky. Ministerstvo a ŘSD bude zahajovat zhruba 125 kilometrů silnic I.tříd, rychlostních komunikací a dálnic v tomto roce a zhruba 242 kilometrů dálnic, rychlostních komunikací a silnic I.třídy v roce 2016, ale tyto budou dokončeny až v dalším volebním období… Takže zhruba to bude 40 kilometrů v roce 2017.“

Ťok dodal, že u úseků dálnice D1, které se teprve začnou opravovat, bude chtít, aby se opravovaly ve dne v noci sedm dní v týdnu. Ke komplikacím ve výběru mýta pak Dan Ťok řekl, že pravděpodobnost, že by se kamiony vrátily k papírovým kupónům, je nízká. Na mýtu se loni vybralo 8,7 miliardy korun.

„Je to technologicky zastaralé a výběr mýta by byl o tři až čtyři miliardy menší, a to si myslím, že si nemůžeme dovolit.“

Co Ťok nerozebíral, to jsou podezření z korupce Skansky v době, kdy ji vedl jako ředitel. Přitom právě po Ťokovi chce premiér Sobotka již několik dnů vysvětlení, prozatím marně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…