Koš plný zoufalců, promluvila Hillary Clintonová o voličích Trumpa. Naštěstí prý tito lidé nejsou Amerika

30.10.2016 21:17

Americký konzervativní spisovatel, politik a publicista Patrick Joseph Buchanan vytahuje na světlo další e-maily Hillary Clintonové ze serveru WikiLeaks. Je to prý taková ostuda, že to americký establishment asi už nikdy nevyžehlí.

Koš plný zoufalců, promluvila Hillary Clintonová o voličích Trumpa. Naštěstí prý tito lidé nejsou Amerika
Foto: timesunion.com
Popisek: Bývalá americká ministryně zahraničí Hillary Clinton

„Pročistí někdy Hillary Clintonová to hnízdo antikatolíků, které tvoří její nejužší okruh spolupracovníků? Nebo je to vlastně v jejím okolí patřičné?“ klade si hned v úvodu textu otázku Buchanan. Naráží tím na kritiku konzervativních katolíků, o kterých se v e-mailech na serveru WikiLeaks mluví – dost nelichotivě.

„V e-mailu z roku 2011, jehož kopii dostal i šéf Hillaryiny kampaně John Podesta, nadává John Halpin mediálnímu magnátovi Rupertu Murdochovi za to, že vychovává děti v ‚misogynní‘ katolické víře – tedy víře, která (podle něho) nenávidí ženy. Halpin byl přitom zaměstnancem Centra pro americký pokrok, které Podesta založil,“ píše dál Buchanan.

Celý text v češtině naleznete zde.

Následují slova o „bastardizaci“ křesťanské víry. A co sbližuje konzervativní hnutí s katolickou vírou? Nejspíš je k ní přitahuje ta systematická filozofie a skutečně zpátečnické genderové vztahy, stojí dále v e-mailech. Buchanan má za to, že demokraté z týmu Clintonové zesměšňují základy „tradičního katolického učení, morálky a sociálních vzorců“. A to není vše. V e-mailech na serveru WikiLeaks najdete prý i nepěkné zmínky o Hispáncích. Mluví se tu o nich jako o „žebravých čmoudech“.

Buchanan se nestačí divit, s jakým pohrdáním údajně demokraté mluví o amerických voličích, ať už jde o katolické voliče či Hispánce. Konzervativní publicista však nezůstává jen u e-mailů z WikiLeaks. Sáhl i k citaci údajného prohlášení samotné Hillary Clintonové, které měla pronést na akci bohatých příznivců demokratů v září.  

„Polovinu Trumpových voličů klidně můžete hodit do toho, čemu přezdívám ‚koš plný zoufalců‘. Pravice? Jsou to rasisté, sexisté, homofobové, xenofobové, islamofobové – nebo jak se to všechno jmenuje... Někteří z těch lidí jsou nenapravitelní. Ale naštěstí oni nejsou Amerika.“

Celý text v angličtině najdete zde.

Mohou Američané vůbec věřit ženě, která takto pomlouvá nemalou část svého vlastního národa a zatracuje je jako rasisty a xenofoby? Tuto otázku si Buchanan klade na závěr. A také si na ni odpovídá. I kdyby Clintonová vyhrála, demokraté už nedokážou zacelit trhliny, které podle Buchanana národu způsobili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…