Koudelka by se měl zaměřit na ekonomickou kriminalitu, ne na fiktivní honění ruských a čínských špionů, doporučil prezident. A Černochová se neudržela

25.10.2019 10:44

Prezident Miloše Zeman ve čtvrtečním pořadu Týden s prezidentem na TV Barrandov avizoval, že ani počtvrté nehodlá řediteli Bezpečnostní informační služby (BIS) Michalu Koudelkovi udělit titul generála. Jako důvoud uvedl, že „místo aby se zaměřil na ekonomickou kriminalitu v Česku, věnuje se fiktivnímu honění ruských a čínských špionů“. „Kdyby BIS mohla bojovat s korupcí, jak si prezident přeje, seděl by na Hradě sám jak malej Kevin,“ připomíná hlavě státu poslankyně ODS Jana Černochová.

Koudelka by se měl zaměřit na ekonomickou kriminalitu, ne na fiktivní honění ruských a čínských špionů, doporučil prezident. A Černochová se neudržela
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Česka Miloš Zeman

Prezident Zeman se v pořadu společně s moderátorem Jaromírem Soukupem pozastavil u výzkumu, který ukázal, že pouze 36 procent Čechů starších 40 let je spokojeno s polistopadovým vývojem. Prezident pro to měl pochopení, především proto, že se zde objevují různé korupční skandály a tunelování. Připomněl, že to je i důvod, proč odmítá udělit titul generála řediteli Bezpečnostní informační služby (BIS) Michalu Koudelkovi, který podle jeho mínění nedostatečně bojuje proti korupci.

„Říkal jsem Babišovi, ať se Koudelka raději místo fiktivního honění ruských a čínských špionů zaměří na ekonomickou kriminalitu v Česku,“ řekl Zeman s tím, že pak by byl konečně užitečný. Nelíbí se mu, že se BIS ve své výroční zprávě věnuje v 90 procentech ruským a čínským špionům místo sledování korupčních kauz; její obsah opakovaně označuje za „plácání“.

Vůči jeho slovům se nyní na sociální síti vymezila Jana Černochová (ODS). Zemanovy argumenty označila za tragikomické, ostudné, nebezpečné. „Prezident České republiky prokazatelně nemá ani tušení, co je náplní práce Bezpečnostní informační služby a co je náplní práce Policie ČR!?“ zdůraznila.

„Kdyby mohla BISka opravdu bojovat s korupcí, jak si prezident přeje, dávno by seděl na Hradě úplně sám a opuštěnej jak malej Kevin,“ rýpla si poslankyně.

Prezidentovi jmenování ředitele BIS Koudelky do hodnosti generála vláda navrhla začátkem října již počtrvté. Premiér je toho názoru, že Koudelka si tuto hodnost zaslouží.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…