Kouření v práci je běžné. Zakazuje ho málokdo, ukázal průzkum

29.09.2013 17:40

Téměř polovina lidí míní, že je dobré se v práci kdykoliv odreagovat cigaretou, protože se tak nakonec zvýší pracovní výkon. Každý desátý uznává, že pokud si kuřáci cigaretu napracují, je to jejich věc. Vyplývá to z ankety pracovního portálu Profesia.cz, kde 526 lidí odpovědělo na otázku, jak vnímají kuřácké pauzy v zaměstnání.

Kouření v práci je běžné. Zakazuje ho málokdo, ukázal průzkum
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Zeman si to neodpustí. Zapálí si prostě všude

Třetina respondentů je se situací velmi nespokojená, protože si podle nich kuřáci práci nikdy nenapracují. Bezmála 13 procent návštěvníků uvedlo, že je u nich v pracovní době kouření zakázáno.

Kouření má prý mnoho negativních dopadů

"Zákoník práce sice mluví jasně, zaměstnavatelé však často řeší kuřácké pauzy i prostory dále vnitřními předpisy, které zahrnují i potřeby kuřáků," uvedla Kateřina Jaroňová z Profesia.cz.

Kouření má podle ní mnoho negativních dopadů. Z pohledu zaměstnavatelů jde často o skutečnost, že si zaměstnanci práci nenapracují. Zároveň průzkumy ukazují, že mají více dnů pracovní neschopnosti než nekuřáci. Často to také nedělá dobrotu v kolektivu, protože někteří zaměstnanci pociťuji nespravedlnost, podotkla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…