Kouřím marihuanu, přiznává kandidátka ČSSD. Chtěli ji za to vyškrtnout, ale nepovedlo se

08.08.2014 15:46

ČSSD v Rumburku řešila problém při sestavování kandidátky. Anna Zibnerová, která má jít do voleb ze čtvrtého místa, se netajila tím, že kouří marihuanu. Části jejích kolegů se to ale nelíbilo a chtěli ji na mimořádné schůzi vyškrtnout z listiny. Nakonec se jim to nepodařilo. Informuje server Deník.cz.

Kouřím marihuanu, přiznává kandidátka ČSSD. Chtěli ji za to vyškrtnout, ale nepovedlo se
Foto: Archiv
Popisek: Konopí - ilustrační foto

Zibnerová prohlásila, že marihuana jí pomáhá především s léčbou astmatu. „Jsem astmatik a alergik. Navíc mám i vzácný druh artritidy v čelistním kloubu – Costenův syndrom. Kamarád mi před lety nabídl pomoc – tajně – když viděl, jak vypadá astmatický záchvat. Během pár měsíců se opravdu jejich četnost výrazně snížila. Moje lékařka byla vždycky překvapená mými výsledky – věděla, že kouřím cigarety a léky neužívám,y a přesto jsem na tom dobře," vysvětlila Zibnerová Deníku v Děčíně.

Vznikla zbytečná hysterie, tvrdí šéf rumburské ČSSD

Část členů ČSSD v Rumburku se prý rozhodla pošpinit Zibnerovou a zbavit ji místa na kandidátce. Nakonec se ji ale zastal šéf místní organizace a dvojka na volební kandidátce Ladislav Pokorný.

„Myslím, že kolem toho vznikla zbytečná hysterie. Já trávu sice nekouřím, ale respektuji to," prohlásil Pokorný a poukázal na to, že většina členů se Zibnerové na mimořádné schůzi zastala. On sám je pro legalizaci marihuany v České republice.

Podzimní volby do zastupitelstev se uskuteční 10. a 11. října. ČSSD chce v Rumburku ovládnout radnici a zbavit se starosty Jaroslava Trégra i místostarosty Dareka Švába. Oba sice kandidovali za ČSSD, ale pak ze strany odešli a odstavili ji od moci. Nyní už nekandidují kvůli obvinění z podvodů a zastrašování.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…