Kr*téni a malá hov*nka. Donald Trump má problém, prý i konkurenta

07.07.2020 9:32

Rapper Kanye West oznámil, že chce kandidovat na prezidenta Spojených států a nahradit Donalda Trumpa v Bílém domě. Publicista levicově orientovaného ‚Deníku Referendum‘ Petr Bittner upozornil v souvislosti s Westovou kandidaturou na článek, v němž je řečeno, že Westova kandidatura ohrožuje Trumpovo znovuzvolení, protože raper může prezidentovi odebrat část klíčových hlasů od ‚kret*nů‘.

Kr*téni a malá hov*nka. Donald Trump má problém, prý i konkurenta
Foto: Repro Youtube
Popisek: Donald Trump se loučí s novináři

 

Publicista Petr Bittmer upozornil na článek webu News Thump.com, v němž se praví, že kandidatura rappera Kanyeho Westa znervózňuje tým prezidenta Donalda Trumpa. Hrozí prý totiž, že West odláká pár skalních voličů stávajícího prezidenta USA, o nichž se v textu mluví jako o ‚kret*nech‘.

Donald Trump se nijak netají tím, že by v Bílém domě rád zůstal další čtyři roky, ale Kanye West zasadil jeho šanci na znovuzvolení ránu. Je to jen další ze série úderů, kterým Trump musí čelit, v čele s epidemií koronaviru. V USA je nemoc covid-19 nově diagnostikována den co den u desítek tisíc lidí. Výrazně je postižen stát Florida či Texas, které jsou pro Trumpovo případné druhé vítězství klíčové.

West se podle serveru vyjadřuje podobně jako Trump, čímž poutá pozornost ‚ošklivých malých hovínek‘, což je další nálepka uvedeného webu pro skalní voliče Donalda Trumpa.

To, že je West černoch, by mohlo Trumpa oslabit ještě víc, vzhledem k aktuálním protestům v USA. Někteří Trumpovi voliči z roku 2016 by mohli být v pokušení hlasovat raději pro nebělošského kandidáta.  Trumpův štáb tak podle serveru stojí před nelehkou volbou a možná bude muset Westovi nabídnout něco za to, že se stáhne z politického boje.

Podobné obavy museli řešit i britští konzervativci, kteří se v roce 2019 obávali, že jim Nigel Farage se svými radikálnějšími stoupenci odebere část hlasů a oni nevyhrají parlamentní volby.

Stane se Donald Trump znovu prezidentem?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…