Kradení dětí už i u nás, naznačila naštvaná Jana Černochová

11.02.2016 7:01

Poslankyně Jana Černochová (ODS) se na svém facebookovém profilu vyjádřila ke školskému zákonu, jenž nyní prochází druhým sněmovním čtením.

Kradení dětí už i u nás, naznačila naštvaná Jana Černochová
Foto: Archiv J. Černochové
Popisek: Jana Černochová

Černochová se v souvislosti se zákonem rozohnila nad tím, že rodičům budou zcela nesmyslně odebíráni předškoláci a umísťováni do mateřské školy v posledním ročníku, před nástupem na školu základní. Slovo odebíráni v tomto ohledu vyznívá nepatřičně, obzvláště když si čtenář uvědomí tzv. norské kauzy, kdy například Evě Michalákové byly sociální službou Barnevernet odebráni dva synové. Ti dnes vyrůstají v pěstounských rodinách. 

„Jasně, už dneska mají samosprávy povinnost tyto děti do mateřinky přijmout, ale proč krást tímto novým zákonem děti rodičům, kteří to z nějakého důvodu nechtějí, a proč z toho dělat rodičovskou povinnost?“ ptá se Černochová a vyjadřuje s tím zásadní nesouhlas. 

„Ano, premiérově jsem dneska byla za ‚Fidela‘, ale poslanci sedící v sále i novináři v atriu moc dobře vědí proč. Jak to řekl Forest, předtím než založil Bubba Gump Schrimp Co.? O krevetách už vím úplně všechno... Asi tak si museli připadat někteří kolegové v sále, kteří vědí o školství na Praze 2 po dnešku také úplně všechno,“ podotkla se smíchem starostka pražské městské části Černochová s odkazem na svůj vyčerpávající projev ve sněmovně.

„Řečnit cca 40 minut bez ‚papírů‘ a snažit se nevybočit z tématu, aby mně předsedající podle jednacího řádu nemohl odebrat slovo, není sranda,“ řekla k tomu ještě Černochová.  

Celý příspěvek Jany Černochové na Facebooku:

Já vím, že v záplavě dnešního EET tohle zaniklo, ale nemělo by. Dnes večer začalo v Poslanecké sněmovně 2. čtení tzv. školského zákona, který úplně nesmyslně odebírá předškoláky rodičům a nutí je děti umístit do mateřské školky v posledním ročníku, před nástupem na školu základní. Dobrovolně? Jasně, už dneska mají samosprávy povinnost tyto děti do mateřinky přijmout, ale proč krást tímto novým zákonem děti rodičům, kteří to z nějakého důvodu nechtějí a proč z toho dělat rodičovskou povinnost? Ne!!! Ano, premiérově jsem dneska byla za "Fidela", ale poslanci sedící v sále i novináři v atriu, moc dobře vědí proč. Jak to řekl Forest, před tím než založil Bubba Gump Schrimp Co.? O krevetách už vím úplně všechno.....asi tak si museli připadat někteří kolegové v sále, kteří vědí o školství na Praze 2 po dnešku také úplně všechno 

Jsou akce spontánní, jsou akce plánované....tohle byl první případ. Řečnit cca 40 minut bez "papírů" a snažit se nevybočit z tématu, aby mně předsedající podle Jednacího řádu nemohl odebrat slovo, není sranda. Obzvlášť po dnešku (EET), kdy neplatí ze zákonných pravidel nic, co platilo 26 let. Do toho být u kecpultu neustále konfrontován s naštvaností některých koaličních poslanců, ale i s radostí a důvěrou jiných poslanců napříč politickým spektrem, že to do těch 19 hod. fakt dám..... Díky za podporu i závěrečný aplaus 

http://psp.cz/eknih/2013ps/stenprot/039schuz/s039321.htm

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …