Krajan z Kanady: Omezenost českých politiků je neomezená. Zde jsou příklady

24.04.2016 21:28

Přírodovědec žijící v Kanadě Jiří Jírovec se ve svém komentáři pro ParlamentníListy.cz zamyslel nad tím, že podle jeho názoru je omezenost českých politiků neomezená.

Krajan z Kanady: Omezenost českých politiků je neomezená. Zde jsou příklady
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Jírovec

„Zmíněná vlastnost politiků se naposledy projevila při projednávání návrhu směrnice Evropského parlamentu a Rady, kterou se mění směrnice Rady 91/477/EHS, o kontrole nabývání a držení zbraní,“ popisuje Jírovec s odkazem na jednání Poslanecké sněmovny. 

„Debata byla tak vášnivá, že jinak slušně vypadající Černochová v ní proti poslanci Gabalovi použila nejsprostší možnou nadávku. Samozřejmě ji opsala. Kanadská dáma taky neřekne shit (hovno neboli šit), ale cosi jako šut. Každý samozřejmě ví, že myslela šit, ale dekorum je zachováno,“ podotkl Jírovec.

Původní text ZDE.

Následně cituje poslankyni Černochovou, která uvedla, že „rozumím tomu, že i na půdě Poslanecké sněmovny musí zaznít alespoň jeden pacifistický názor, a spoléhala jsem na Ivana Gabala, že vystoupí a něco nám řekne a tu debatu trošku osvěží“. Ten podle Jírovce nezklamal.

„Její základní argument je, že zločiny páchané kriminálníky a teroristy nemají nic společného s držiteli legálně získaných zbraní, tedy s občany, kteří dodržují zákony (law obiding citizens),“ všímá si Jírovec dále poslankyně za ODS Jany Černochové.

„Pro veřejnost se k tomu přihodí cosi o státní suverenitě a případně i zmínka o Izraeli, kde útočníka někdo rychle odpráskne. V Česku to zatím bylo jinak. My se tady fackujeme, vysvětloval Hrušínský ve filmu Adéla ještě nevečeřela. No zatím,“ dodal.

Od poslanců lze podle Jírovce očekávat, že jsou omezení. "Míněno vlivem těsnosti stranického pískoviště. To je patrně důvod, proč se média jen zřídka zabývají tím, co se v Parlamentu ČR děje. A již vůbec se neptají na to, co politici dělají na zahraničních cestách a co užitečného z nich pro svou práci přivážejí," podotýká Jírovec s poukazem na to, že zahraniční cesty jsoud druhými nejčastějšími omluvenkami pro poslance. 

"V této směsi politické stupidity a mediálního nezájmu uniká to, jak se česká společnost proměňuje. Zejména jak v ní roste strach,“ uzavřel s tím, že prezidentovi Zemanovi jsou vyčítány povrchní věci, kdežto několik základních blábolů přešlo bez povšimnutí. 

„Lidé jsou zpracováváni systémem ke strachu. To je jediná skutečně a důmyslně organizovaná věc v současném světě. Je zapotřebí, aby se občané báli teroristů, lapků, uprchlíků, Číňanů i Rusů. Strach je totiž potřebný k odůvodňování zbrojení a válek. Je potřebný ke zblbnutí občanů, aby souhlasili s tím, že jejich daně půjdou na vše jiné než třeba na zdravotnictví,“ řekl.

"Žvanění politiků o směrnici EU se odehrává na pozadí uprchlické krize a využívá, či přímo prohlubuje odpor k uprchlíkům. EU vás chce odzbrojit, abyste se nemohli bránit, až sem ty hordy přijdou," uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…