Krajská zdravotní musí najít nového předsedu představenstva

22.11.2013 14:28

Krajský předseda ČSSD v Ústeckém kraji Radek Scherfer rezignoval na post předsedy představenstva společnosti Krajská zdravotní. ČTK to potvrdil mluvčí společnosti Jiří Vondra. Společnost sdružuje pět nemocnic ve vlastnictví Ústeckého kraje.

Krajská zdravotní musí najít nového předsedu představenstva
Foto: Martin Kovář
Popisek: Chirurgický zákrok, ilustrační foto

Server Aktuálně.cz, který o rezignaci informoval, upozornil na to, že Scherfer patřil mezi blízké spolupracovníky vlivného člena ústecké sociální demokracie Romana Housky. Ten byl v pondělí zavražděn, neznámý útočník ho zastřelil čtyřmi ranami.

Scherfer uvedl, že o rezignaci na předsedu představenstva uvažoval již delší dobu. "Je to mé osobní rozhodnutí a důvody jsou čistě soukromé, související především s mým současným časovým vytížením," uvedl ke své rezignaci Scherfer v tiskovém prohlášení. Z představenstva Krajské zdravotní neodchází, dál bude jeho řadovým členem. "Svůj záměr jsem předem probral se sociálně demokratickými kolegy, kteří mně ve své době dali důvěru a podpořili moji kandidaturu na post předsedy, a informoval jsem i ostatní kolegy," sdělil.

Rezignací předsedy se bude zabývat na svém nejbližším jednání představenstvo společnosti, dodal Vondra. Radek Scherfer byl od roku 2008 nejdříve členem představenstva Krajské zdravotní, předsedou se stal od poloviny roku 2011.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…