Krajský soud v Brně rozhodl: Bývalý elitní voják dostal za napadení trojice mužů šestiletý trest

21.05.2018 20:45

Krajský soud v Brně dnes potrestal bývalého elitního vojáka Dušana Faltýnka za těžké ublížení na zdraví šesti lety vězení, uvedl server iDNES.cz. Podle obžaloby napadl v Sokolnicích na Brněnsku v roce 2016 trojici mužů dřevěnou tyčí. Faltýnek se tehdy sám přihlásil na policii, že asi někoho zranil. Uvedl, že šlo o omyl. Podle informací ČTK dříve působil jako poradce iráckého ministra obrany. Za těžké ublížení na zdraví mu hrozil až dvanáctiletý trest.

Krajský soud v Brně rozhodl: Bývalý elitní voják dostal za napadení trojice mužů šestiletý trest
Foto: Hans Štembera
Popisek: Želízka, ilustrační foto

Hlavní líčení mělo po dnešku pokračovat ještě ve středu. „Soudci ale naznali, že není potřeba další dokazování. Rozhodli proto už v pondělí,“ řekla serveru mluvčí krajského soudu Eva Sigmundová.

Incident se stal v říjnu 2016 v nočních hodinách poblíž restaurace v Sokolnicích, kde na trojici mužů podle spisu Faltýnek bezdůvodně zaútočil dřevěnou tyčí. Muži dostali rány do hlavy a dalších částí těla, jednoho z nich musela odvézt s otřesem mozku do nemocnice záchranná služba.

Před soudem Faltýnek vypovídat odmítl kvůli údajně špatnému psychickému stavu, který má souviset s jeho dřívějším působením v armádě. Uvedl jen, že si na incident nepamatuje. V přípravném řízení sdělil, že ho někdo údajně napadl, on měl otřes mozku a následně si trojici spletl s útočníky.

Faltýnek má za sebou jako voják řadu zahraničních misí, mimo jiné patřil jako důstojník mezi poradce iráckého ministra vnitra. Od incidentu je postavený mimo službu. Nejméně dvakrát byl od té doby hospitalizovaný kvůli špatnému psychickému stavu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…