Krajský výkonný výbor ve středních Čechách odstoupí, tvrdí Chládek

04.06.2012 22:40

Novou hejtmankou Středočeského kraje se stala Zuzana Moravčíková, zbytek vedení ale neodstoupil. Náměstek hejtmanky Marcel Chládek (ČSSD) v pořadu Události, komentáře uvedl, že do 14 dnů ale pravděpodobně vedení skončí.

Krajský výkonný výbor ve středních Čechách odstoupí, tvrdí Chládek
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Chládek uznal, že přešlapování na místě je obrovský problém a sociální demokracie si tím ubližuje u voličů. „Já si myslím, že musíme udělat nějaký rychlý krok. Já ale necítím žádné osobní selhání,“ řekl. Odmítl ale, že by všichni byli zodpovědní za kauzu Davida Ratha.

Chládek zdůraznil, že Buštěhrad nebyl placen z evropských peněz, proto není jasné, za co Rath vzal úplatek. Přesto je náměstek přesvědčen, že do 14 dnů převezme kolektivní odpovědnost celý krajský výkonný výbor a tedy odstoupí. Ve funkci by zůstali jen hejtmanka a radní.

Podle Chládka z materiálů o zakázce Buštěhradu není jasné, že by byla jakkoli zmanipulovaná. Proto odmítá svou zodpovědnost. „Ta krajská rada nese zodpovědnost za to, co se stalo,“ zdůraznil Raduan Nwelati, který kandiduje na hejtmana Středočeského kraje za ODS. „Já jsem z toho velmi smutný,“ odmítl fakt, že by mohl mít z celé kauzy radost, protože mu možná pomůže v preferencích.

Na zodpovědnosti se ale oba politici rozhodně neshodli. „Nesouhlasím s vašimi tvrzeními, že my jsme svým hlasováním podpořili nějakých sedm milionů v krabici,“ zlobil se Chládek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…