Králův Dvůr ušetří díky e-aukci v příštím roce 400 tisíc

20.03.2012 10:07

Stejně jako nedaleké Černošice či Dobříš se pustilo do elektronických aukcí i město Králův Dvůr. Rozhodlo se soutěžit v elektronické aukci elektřinu a zemní plyn na období do poloviny roku 2013.

Králův Dvůr ušetří díky e-aukci v příštím roce 400 tisíc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Díky sdruženému nákupu nejen za úřad, ale i své organizace, a díky využití e-Aukce přes systém CENTREs tak město ušetří na elektřině 20 procent, tedy přes 260 tisíc korun z původního objemu zakázky, a na plynu dalších 11 procent, což je dalších 122 tisíc korun.

Město tak už dnes ví, že energie bude nakupovat levněji i v roce 2013 a že ušetří téměř 400 tisíc korun.

Jak ParlamentníListy.cz uvedly v únoru, sousední město Černošice překonalo další milník. Po aukcích na mobily, pojištění, svoz odpadu, elektřinu a plyn poprvé využilo elektronickou aukci i pro výběr stavební firmy na první projekt tohoto roku - rekonstrukci Komenského ulice, jedné z nejdůležitějších ve městě.

"Bývalé vedení nemělo moc zájem snižovat náklady,“ řekl naší redakci místní starosta Filip Kořínek (VV). "První e-aukce, ta byla na jaře 2011 a šlo o mobily, ušetřili jsme skoro milion,“ doplnil.

Veřejnou zakázku na rekonstrukci ulici Komenského, která se soutěžila nyní, kde byla původně odhadovaná hodnota zakázky 15,31 milionů korun, se podařilo díky dobře připravenému zadávacímu řízení a následné elektronické aukci snížit až na 8,56 milionů korun. Dosažená úspora tak činí přes 44 procent z původní hodnoty zakázky dle projektového rozpočtu, což představuje celých 6,75 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…