Kráva nebeská Merkelová a poseroutka Sobotka. Imigrace je řízená invaze, jejímž cílem je likvidace Evropy. Orbán promluvil o nadvládě muslimů a toto nám řekli Babiš, kníže či Keller

06.04.2017 16:23

ANKETA Maďarský premiér Viktor Orbán řekl na kongresu Evropské lidové strany (EPP), že migrace je „trojským koněm terorismu“, „invazí muslimů“, byznysem pro nevládní organizace. Imigranti prý preferují život v paralelních společnostech. Pokud to bude pokračovat jako nyní, západní Evropa bude dle něj mít muslimskou majoritu ještě během života naší generace. Vyzval k obraně „národní hrdosti a křesťanské identity. A co na to čeští politici?

Kráva nebeská Merkelová a poseroutka Sobotka. Imigrace je řízená invaze, jejímž cílem je likvidace Evropy. Orbán promluvil o nadvládě muslimů a toto nám řekli Babiš, kníže či Keller
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

„Ukázalo se, že migrace je trojským koněm terorismu… Migrace se stala více a více NGO byznysem. ... Migrace odhalila, že nově příchozí raději žijí v paralelních společnostech, než aby se integrovali do většinové společnosti,“ řekl Orbán.

„My, Středoevropané, očekáváme, že pokud věci poběží dál tímto způsobem, v západní polovině Evropy bude dominantní muslimská přítomnost dokonce ještě během života naší generace... EPP by měla být obhájce a vlajková loď Evropy, kde je prostor pro naši křesťanskou identitu, naši národní hrdost a kde je prostor pro tradiční rodinné hodnoty,“ řekl též s tím, že levicová politika „odzbrojuje Evropu proti invazi muslimské migrace“.

Sobotka je loutkou Bruselu

ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, co si o slovech Orbána myslí. Drtivá většina z těch, kteří odpověděli, s ním zcela souhlasí, a to napříč politickým spektrem. I když je paradoxně Orbán z Evropské lidové strany stejně jako KDU-ČSL a TOP 09, nejmenší podporu zaznamenal od těchto dvou stran. Též často zaznívalo srovnávání s premiérem Bohuslavem Sobotkou, který je prý slaboch a loutka Bruselu.

„Orbán dlouhodobě upozorňuje na nebezpečí migrace a neúspěšné integrace muslimů v evropských zemích. Podle mě je důležité zabránit neřízené migraci, pomáhat přímo v místech konfliktu. A pokud jde o integraci, tak je nutné, aby bylo respektováno, že v Evropě jsou rovni ženy a muži, respektujeme lidská práva a podobně. Rozhodně je to téma, o kterém je nutné mluvit, a ne apriori toho, kdo to otevře, kritizovat,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz předseda hnutí ANO a vicepremiér Andrej Babiš.

Předseda KDU-ČSL a vicepremiér Pavel Bělobrádek na dotaz nereagoval.

„Nelze popřít, že s migrační vlnou jsou spojena bezpečnostní, sociální a kulturní rizika související i s dlouhodobě neúspěšnou integrací zvláště muslimských komunit, viz například situace v některých městech západní Evropy. Nesmíme ale současně rezignovat na pomoc lidem v nouzi – nejúčinnější je pomoc přímo v regionech, kde problémy vznikají,“ míní předseda ODS a poslanec Petr Fiala.

„Křesťanskou identitu dokážu teď před Velikonocemi nejlépe pokorou, modlitbou a péčí o uprchlíky, chudé a nemocné. Jak mám bránit pocit, jako je hrdost, mi není jasné. Buď se za svůj národ stydím, nebo jsem lhostejný, či jsem hrdý, závisí to na chování národa i na chování vlastním. Celé 20. století je toho příklad,“ řekl redakci čestný předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg.

Předsed KSČM a místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Filip na dotaz neodpověděl.

„Maďarský premiér Viktor Orbán dlouhodobě ukazuje ostatním evropským politikům, co to skutečně znamená chránit své vlastní občany a zájmy své země. Pan Orbán má jednoznačně pravdu v tom, že pokud západní Evropa rychle nezmění svůj laxní postoj v otázce migrační krize či integrace muslimů, budeme svědky zániku evropských hodnot a samotné kultury. Příliš dlouho Evropa tolerovala muslimské komunity, které přitom samy nejsou tolerantní vůči nám. Bohužel stále nevidím, že by se evropští politici odhodlali tuto situaci skutečně řešit. Náš pan premiér Sobotka je poté pouhou loutkou Bruselu, a proto od něho nečekám žádné kroky, které by reagovaly na současná bezpečnostní rizika. Naše strana si je však dobře vědoma zodpovědnosti, kterou máme vůči našim občanům. Prosazujeme zákony, které mají za cíl zpřísnění migrační politiky a boj proti radikálnímu islámu,“ říká předseda poslaneckého klubu Úsvitu Marek Černoch.

Podmanění Evropy islámskou civilizací

„Jsem velmi rád, že se v Evropě najde politik typu Charlese de Gaulla a má odvahu pojmenovat počínající souboj o podmanění Evropy islámskou civilizací pravými jmény. Jinak predikce je velmi jednoduchá. Stačí jednoduchá demografická studie, srovnání porodnosti a výsledek je jasný. Jinými slovy Orbán má bohužel pravdu,“ domnívá se předseda SPO a senátor Jan Veleba.

„To samé říkám od samého počátku a byl jsem jediným politikem v České republice. Je to konstatovaní holých faktů. Kvůli dosavadním vládám, včetně té Sobotkovy, a médiím, která nás, co od počátku říkáme pravdu a bijeme na poplach, označovala za populisty, xenofoby a rasisty, jsme a budeme v Evropě oběťmi dalšího islámského terorismu a muslimské kolonizace Evropy. Řešení bezpečnosti a stability pro Českou republiku je jediné – vystoupení z EU. A opět to říkám již dva roky jako první a dosud jediný politik – a opět mi čas dává za pravdu. Mám jen obavu, aby nebylo pro Českou republiku pak již pozdě,“ varuje předseda SPD a poslanec Tomio Okamura.

„Maďarský premiér opět hraje na nacionalistickou strunu, což je jeho dlouhodobá politika. Spojovat migraci s terorismem je strašení veřejnosti, které vyhovuje populistům. Pokud se občané podívají na skutečné složení uprchlíků, tak pochopí, že se jedná většinově o ekonomické migranty. A je na azylové politice toho kterého členského státu, aby tuto skutečnost řešil. To, že na migrační vlně jsou napojeny kriminální živly či neziskové organizace, je pravda. Ale od toho si platíme bezpečnostní sbory, aby zasáhly. A to, že Evropané vymírají, je vinou naší společnosti a našeho životního stylu. Proto také řada vyspělých zemí řeší negativní demografický vývoj řízenou migrací. A to již řadu let. Osobně podporuji národní hrdost a křesťanskou identitu, nicméně namísto řečí je třeba jít příkladem. A to platí zejména pro vrcholové politiky a představitele země,“ míní místopředseda poslaneckého klubu ČSSD Antonín Seďa.

Kráva nebeská Merkelová a poseroutka Sobotku

„Do posledního písmene s Orbánem souhlasím. Je to smrtelná hrozba a každý den čteme ve zprávách o zvěrstvech, která provádějí takzvaní umírnění muslimové, které pozvala ta ´kráva nebeská´ Merkelová. Maďaři mají silného Orbána, my máme bohužel za premiéra poseroutku a slabocha Sobotku,“ odpověděl senátor Jaroslav Doubrava.

„I když se to našim lidovcům líbit nebude, Orbán má pravdu. Jen před několika dny vyšla ve Francii kniha renomovaných autorů, která obsahuje svědectví lidí, kteří kvůli svému povolání musejí vstupovat do takzvaných no go zón v Paříži a dalších velkých městech. Lékaři, sociální pracovníci, státní úředníci i starostové podávají svědectví většinou pod podmínkou anonymity. Líčí, jak se během posledních zhruba 15 let pronikavě změnilo chování muslimských komunit. Saláfisté, kteří se vydávají za zástupce všech muslimů, budují paralelení struktury vzdělávání, sociální pomoci i ozbrojené a vycvičené oddíly. Netají se svým odporem k našim institucím. Na územích, která už nyní kontrolují, platí jejich zákony. Z těchto území se už odstěhovali Židé, protože násilí proti nim rostlo geometrickou řadou. Nyní odcházejí Francouzi i umírnění muslimové,“ řekl pro ParlamentníListy.cz europoslanec Jan Keller.

„Podepsal bych každé Orbánovo slovo. Bohužel, bruselské věrchušce se daří namísto toho, aby proti nebezpečí islamizace konala, ostrakizovat maďarského premiéra a onálepkovat ho jako extrémistu, populistu, xenofoba ... Dvakrát bohužel se to docela daří i v ČR. Já tvrdím, že bych si přál takového premiéra, jako je Viktor Orbán.  Doufám, že je natolik silný, aby ho vyobcování ze společnosti ´slušných´ nevehnalo do tenat skutečných extrémistů,“ říká poslanec ANO Zdeněk Soukup.

„ČR měla vždy relativně dobře nastavenou migrační politiku. Pokud Sobotkova vláda nepodlehne tlaku Evropské unie, čehož se ale obávám, neměla by mít ČR v tomto ohledu vážné starosti. Jinak je tomu v některých zemích okolo nás, kde nekontrolovatelně otevřeli dveře imigraci,“ uvedl poslanec ODS Petr Bendl.

„Souhlasím bez výhrad a chtěla bych vidět každého, kdo si myslí něco jiného. Děsí mne, že i dnes se patrně najdou,“ uvedla poslankyně ANO Jana Lorencová.

„Pan premiér Orbán má velkou pravdu. Je to hrozba pro Evropu,“ uvedl poslanec KSČM Josef Vondrášek.

Současná EU vykročila směrem k pádu Říše římské

„Současná EU vykročila směrem k ´pádu Říše římské´. Buď si představitelé EU uvědomí, kam nás svou nerealistickou politikou k migrační krizi vedou, nebo se slova premiéra Orbána stanou v brzké budoucnosti realitou. EU a její představitelé nesou svůj díl spoluodpovědnosti. Migrační krize je důsledek politiky Obamova vměšování se do záležitostí muslimského světa. Vojenská dobrodružství, často v rozporu s mezinárodním pravem, destabilizovala svět a vyvolala migrační krizi. Politika Clintonové, Albrightové likvidovala Irák, Libyi, Sýrii a další. Realizace politiky těchto exministryň je plná krve, peněz pro teroristy, které ony vydávaly za demokratickou opozici. Evropa tomuto nečelila, ba dokonce jí některé státy aktivně podporovaly. Důsledek je rozvrat a nasledná migrační krize. Tedy představitelé EU a národních statů EU se musí k situaci již postavit čelem a realisticky. Je třeba podpořit stabilizaci Iráku, Sýrie a dalších zemí. To je jediná realistická cesta k řešení krize, která je utrpením milionů lidí vyhnaných válkou,“ říká pro ParlamentníListy.cz poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna.

„Nikdy jsem si nemyslel, že mi názory pana Orbána budou tak blízké. Bohužel v tomto má pravdu a je to jediný evropský politik, který dokáže nazývat věci pravým jménem. Imigrace je řízená invaze, jejímž cílem je snaha o likvidaci Evropy, jejích tradic a hodnot,“ uvedl poslanec KSČM Zdeněk Ondráček.

„Podepisuji každé slovo do posledního puntíku. Západní Evropa páchá řízenou sebevraždu a je na nás, abychom z tohoto vlaku do zkázy dokázali ještě vystoupit. Nevěřím v možnost změny a transformace stávající EU do rozumné formy. Stejně tak nevěřím této naší vládě, ostatně v úterý to především ANO a ČSSD názorně demonstrovaly při hlasování o návrhu, který by přispěl k řešení problému exekucí. Nečiní jim problém něco jiného hlásat a zcela jinak hlasovat a konat. A velmi vážně se obávám, že úplně stejné by to bylo ve věcech, o kterých hovoří často Viktor Orbán, tedy o zachování naší bezpečnosti i tradic naší historicky křesťanské společnosti a identity. Ještě nedávno nositele takových názorů, ke kterým rozhodně patřím, označovali za xenofoby a fašisty. Doba pokročila a došlo na naše slova (a Viktora Orbána). Je škoda, že ani po nových volbách český Orbán nebude, tuto možnost (k naší škodě) nevidím,“ uvedl poslanec Karel Fiedler.

„Ztotožňuji se s názorem maďarského premiéra Viktora Orbána,“ informovala poslankyně ČSSD Marie Benešová.

„Byl jsem na kongresu EPP a myslím, že ten velký potlesk byl velmi výmluvný. Nesouhlasím se vším, co Viktor Orbán dělá a říká, ale ve věcech migrace a dezintegrace má pravdu,“ uvedl europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský.

„Premiér Orbán mně mluví z duše,“ usmíval se senátor ODS Jaroslav Zeman.

Maďaři mají s bojem proti Osmanům dlouhé zkušenosti

„Je mi čím dál více upřímně líto, že nejsem Maďar. Připomínám jen, že právě oni mají s Osmany a bráněním Evropy své dlouhé zkušenosti. Nekecají jen, oni ví,“ reagoval poslanec ČSSD Jiří Koskuba.

„Snad bych jen dodal, že je to byznys i pro nejrůznější zločinecké organizace,“ reagoval senátor Zdeněk Nytra.

„Jednoznačně souhlasím s Viktorem Orbánem. Mě by zajímalo, kdo toho ´trojského koně´ do Evropy nasazuje. Někdo za tím je. Není to jen útěk před válkou nebo naivita Merkelové,“ odpověděl na dotaz poslanec ANO Rostislav Vyzula.

„Zda bude mít Evropa v historicky brzké době muslimskou majoritu, závisí na jejich sexuální aktivitě. A ta je zřejmě nesrovnatelně vyšší než evropská. A čím jich v Evropě bude víc, tím to bude spíš. Ale to jen na odlehčení. Že imigrace muže být byznysem pro nevládní organizace, je jasné na rozdíl od jejich neprůhledného financování. Všichni by měli mít na paměti varování nejen Viktora Orbána, ale především George Orwella,“ domnívá se poslanec KSČM Vojtěch Adam.

 „Rozumím názoru pana premiéra Orbána. Jen naivní evropští i naši politici si myslí, že se může podařit integrace migrantů do naší společnosti, která je založena na zcela jiných hodnotách. Navíc mají evropské země dostatek svých žadatelů o sociální podpory, takže další ekonomické migranty nepotřebujeme,“ myslí si poslanec ANO Vlastimil Vozka.

Souhlasím s každým uvedeným slovem a nejsem xenofob

„Myslím, že tím spíš jen testuje, jak by dotčené státy mohly reagovat na vnucené kvóty, jestli se v jejich přístupu něco nezměnilo. Pokud Evropský soud nevydá k této problematice rozhodnutí, je třeba si uchovat vlastní přístup a v případě nátlaku dát jasně najevo, že v EU nechceme být za každou cenu. Mohli bychom se i přidat k již podaným žalobám v této věci. Osobně si však nemyslím, že by vedení EU riskovalo svůj vlastní rozpad. Premiér Orbán má v zásadě pravdu. Vidím to obdobně. Neřízená migrace, nebo spíš protievropsky řízená, se dostala do pozice zcela jiné, než by bylo nějak přínosné pro její účastníky. Ze situace těží úplně jiní lidé než ti, kteří by to opravdu potřebovali. Ale stavět problém jen na otázce úlohy náboženství je podle mne málo. Víra by různé společnosti měla spíš spojovat než rozdělovat. Pokud toho není schopna, je třeba hledat další základní hodnoty člověka, na nichž by se dala stavět budoucnost lidské společnosti. Například v oblastech morálky, umění, sportu...,“ míní senátor KSČM Václav Homolka.

„Souhlasím s každým uvedeným slovem a nejsem xenofob,“ reagoval poslanec ČSSD Stanislav Huml.

„Představuji si při těch Orbánových slovech, jak mohli předvídaví lidé varovat v roce 1956 před trojským koněm komunismu či marxismu a invazí komunistů v souvislosti s vlnou zhruba 300 tisíc migrantů, kteří se tehdy přelili na Západ, a uvažuji, zda v tom není důvod tvrzení, že je už dnes západní svět zachvácen takzvaným ´neomarxismem´ (který by tak již křesťanskou identitu nahradil – což je dobře vidět i na trendech, jejichž původ lze spojovat s mimo jiné americkým státem Alabama),“ uvedl pro ParlamentníListy.cz poslanec ANO Jiří Zlatuška.

„Věcně je ovšem, pane Petříku, z hlediska prosté matematiky a tempa demografických změn dosažení muslimské majority v západní Evropě ještě během života Vaší generace vyloučeno (a zcela jistě se to tím spíš nestane ani během generace Orbánovy nebo generace mojí). V České republice může být boj o ´křesťanskou identitu´ vnímán více jako boj proti sekularizaci společnosti, která je trendem, který je v kompetici s tradicemi protestantismu i katolicismu a jejich historických vítězstvích v našich zemích ve větší míře než muslimové. To bychom si měli uvědomovat zvlášť silně zejména v těchto dnech v souvislosti s blížícím se nejvýznamnějším křesťanským svátkem – nepříliš plné křesťanské kostely nejsou vysvětlitelné tím, že z nich věřící přeběhli do mešit, dnes, ani v budoucnu,“ dodal Jiří Zlatuška.

„Co k tomu dodat? Obdobným směrem se ubírají i mé myšlenkové pochody. Na rozdíl od někdejší Orbánovy nehoráznosti, když požadoval zrušení Benešových dekretů, tak s ním nyní souhlasím,“ uvedl poslanec KSČM Jiří Valenta.

Viktor Orbán také řekl, že jazyk politické korektnosti není schopen identifikovat a pochopit opravdové nebezpečí migrací. Za obrovskou chybu označil politiky Evropy, které přispěly k destabilizaci Blízkého východu a severní Afriky. „Země tohoto regionu nebyly před naší nečestnou intervencí kontrolovány hodnými gentlemany, ale situace nebyla tak špatná jako nyní. Jednali jsme jako pyromani, kteří chtějí bojovat s ohněm,“ řekl též Orbán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…