Krčál přijme nabídku Sobotky. Ujme se resortu práce a sociálních věcí

05.01.2014 14:31

Petr Krčál, radní Kraje Vysočina, by měl být Sobotkovým „krizovým nanažerem“ na Ministerstvu práce a sociálních věcí. Předseda strany a pravděpodobný budoucí předseda vlády to v neděli uvedl v pořadu Otázky Václava Moravce v ČT. Sám Petr Krčál na nabídku zřejmě kývne.

Krčál přijme nabídku Sobotky. Ujme se resortu práce a sociálních věcí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Bohuslav Sobotka se s Petrem Krčálem setkal osobně v neděli odpoledne. „Předběžně mohu říci, že o této funkci budu uvažovat. A vyjádřím se samozřejmě tak, že do ní půjdu,“ řekl před jednáním s předsedou strany Petr Krčál. Informoval o tom internetový zpravodajský deník Novinky.cz.

Předmětem schůzky měla být situace na ministerstvu, kde mimo jiné váznou výplaty dávek v hmotné nouzi. „Očekávám širší debatu, protože sami víte, že situace na Ministerstvu práce a sociálních věcí teď momentálně s výplatou sociálních dávek není jednoduchá a bude se muset velmi rychle vyřešit,“ prohlásil kandidát na horké ministerské křeslo.

Sám má prý již východisko: „Řešení spatřuji v systému, který fungoval a s kterým jsme měli dobré zkušenosti na úrovni krajů, a to byl OKsystem. Pokud se podaří podepsat smlouva, kterou naznačil i ministr (František) Koníček s OKsystemem, tak jsem přesvědčen, že tam nebudou žádné další výkyvy a že ty dávky doputují k lidem včas.“ Personálně hodlá i ulevit úřadům práce, aby mohly provádět aktivnější politiku zaměstnanosti. Tedy přijmout chybějící pracovní síly. Následně chce převést placení sociálních služeb na kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…