Krejčíř hrozil svědkovi zbraní. Vypověděl to jeho bývalý pokladník

24.08.2013 21:04

Podnikatel Radovan Krejčíř údajně ohrožoval svého bývalého zaměstnance, když byl tento pokladník ze směnárny transportován do vazební věznice. Uvedl to jihoafrický list The Saturday Star.

Krejčíř hrozil svědkovi zbraní. Vypověděl to jeho bývalý pokladník
Foto: geoafrica.com
Popisek: Uprchlý zločinec Radovan Krejčíř, který se skryl v Jihoafrické republice

Bývalého pokladníka své směnárny Brendana Harrisona měl Radovan Krejčíř ohrožovat zbraní, když byl tento muž za dohledu policistů přesouván do vazební věznice. U českého podnikatele pracoval ve výkupně zlata Moneypoint v johannesburské čtvrti Bedfordview.

Harrison byl ale v červenci zatčen a obviněn z podílu na plánování vraždy právě Krejčíře. V pátek ale u soudu vypověděl, že jeden z policistů měl během transportu s někým telefonovat v angličtině a domlouvat se s ním, že se u něj staví v průběhu přesouvání. Policejní vůz pak prý zastavil kus od Krejčířova domu.

Následně podnikateli umožnili, aby Harrisonovi vyhrožoval a mířil na něj zbraní. Ptal se ho prý na diamanty a zlato, které mu chyběly. Poté odešel, aniž by mu ublížil. Krejčíř to však označil za „totální nesmysl“.

Úřady už dříve uznaly, že Harrisonův život je kvůli Krejčířovu případu ohrožen, a tak byla jeho ostraha ve vazbě posílena. Obviněn je z trestného činu, který se stal loni v září. Nyní v pátek sice požádal o propuštění na kauci, to však bylo zamítnuto z důvodu, že by mohl utéct ze země. Krejčíř v JAR čelil zřejmě už několika pokusům o vraždu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…