Kreml promluvil k výsledkům voleb v USA

09.11.2016 6:35

Ruský prezident Vladimír Putin by podle svého tiskového mluvčího Dmitrije Peskova mohl okomentovat výsledky amerických prezidentských voleb na dnešním setkání se zahraničními velvyslanci v Moskvě, píší ruské Ria novosti.

Kreml promluvil k výsledkům voleb v USA
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Plakát nevládní organizace Reportéři bez hranic

„Nelze to vyloučit,“ odpověděl Peskov ruským novinářům na otázku, vyjádří-li se prezident Putin k výsledkům amerických voleb při příležitosti dnešního setkání s velvyslanci v moskevském Kremlu.

Vladimír Putin bude dnes v Alexandrovském sále Velkého kremelského dvorce přijímat pověřovací listiny z rukou 19 velvyslanců zahraničních států, včetně Nového Zélandu, Řecka, Polska, Turkmenistánu, Nizozemska a Lucemburska.

„Rusko se o výsledek prezidentských voleb ve Spojených státech přirozeně zajímá, ne ovšem nějak zásadně více, než o jakékoli jiné mezinárodně významné události,“ uvedl tiskový mluvčí ruského prezidenta. Rusko je podle Peskova připraveno s novou administrativou prezidenta Spojených států připraveno spolupracovat, pokud budou respektovány jeho zájmy.

Putin již dříve prohlásil, že „Moskva neví, kdo vyhraje americké prezidentské volby, a je jí to více méně jedno“. Tvrzení o tom, že Rusko preferuje Donalda Trumpa, Putin označil za ničím nepodložené. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…