Křesťanští uprchlíci: Jsou moc chudí a mimo zorné pole EU. Co s tím?

06.11.2015 11:06

Dan Drápal z Nadačního fondu Generace 21 se ptá, co je špatného na tom, chtít mezi uprchlíky přednostně zachránit křesťany. Křesťany, na které útočí i muslimští uprchlíci. Křesťany, kteří jsou příliš chudí, aby zaplatili pašerácké mafii, křesťany, na které se kvóty EU nevztahují. Možná právě proto jim je třeba pomoci a je dobře, že si to uvědomuje i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Křesťanští uprchlíci: Jsou moc chudí a mimo zorné pole EU. Co s tím?
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

O uprchlících dnes mluví celý svět. Jenže ne o všech. Málo kdo si všímá křesťanských uprchlíků z Iráku, např. z iráckého Erbílu. Jde o lidi, kteří jsou uprchlíky ve vlastní zemi, takže se na ně nevztahuje program kvót EU. Jde o lidi, kteří jsou moc chudí na to, aby zaplatili pašerákům, takže zůsávají v pasti. Dan Drápal z nadačního fondu Generace 21 proto už delší čas volá po tom, aby Česká republika pomohla přednostně těmto křesťanům.  

"My ale víme o lidech, kteří přišli o všechno a žijí na nechráněném ostrůvku uprostřed moře těch, kteří je nenávidí. Dokonce i muslimové, kteří sami museli prchnout, někdy těmto křesťanům vyhrožují. Pokud si jdou něco koupit na trh, musí křesťané zaplatit dvojnásobnou cenu než muslimové, a ještě k  tomu musí trpět posměch a urážky," píše v komentáři pro Lidové noviny.

Rád by pomohl všem, ale nemá na to dost sil, dost peněz, dost místa. Může proto pomoct jen někomu a nevidí nic špatného na to, když si vybere komu - totiž iráckým křesťanům.  Po vládě přitom nechce nic, protože pomoc zafinancují Židé z Británie, kterým kdysi pomohli křesťané z pekla nacistických hrůz. Premiér Sobotka se prý k plánu na pomoc iráckým křesťanům staví vstřícně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …