Kreténe, kurvičko. Petr Štěpánek si povídá s Jiřím X. Doležalem

29.09.2016 12:47

Do Petra Štěpánka, kandidáta za Alternativu pro Českou republiku, se ostře pustil komentátor časopisu Reflex Jiří X. Doležal. Štěpánek si to ale líbit nenechal a neméně ostře se proti kritice ohradil.

Kreténe, kurvičko. Petr Štěpánek si povídá s Jiřím X. Doležalem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Štěpánek

Doležalovi vadí, co Štěpánek v den sv. Václava napsal na svůj Facebook:

„Ono to je vlastně tak trochu jedno, který Voloďa zmáčknul čudlík, kterým nad Ukrajinou sestřelil malajsijské letadlo. Jestli to byl Voloďa ukrajinský, ruský, proukrajinský či proruský. Každý, kdo má v hlavě mozek a sleduje nepředpojatě světové dění, přece od prvopočátku ví, že politickou odpovědnost za sestřelení civilního letadla, stejně jako odpovědnost za rozvrácení Ukrajiny, zničení Donbasu, odtržení Krymu, tisíce mrtvých a miliony uprchlých nesou politici Evropské unie a Obamova administrativa.“

Toto prohlášení označil Doležal za „hovadské, cynické a sprosté“. Štěpánka prý „degraduje někam mezi Adama B. Bartoše a Tomáše Vandase“.

Výrok Štěpánka má podle Doležala dva významy – politický a lidský.

„Přihřívat si svou protiamerickou polívčičku, kterou Štěpánek klohní spolu s antiimigračními hesly, je pro pana Štěpánka přijatelné skutečně kdykoliv. Nezastaví se ani nad tím, že zneužívá tři sta zavražděných nevinných obětí, a napadne Obamu i za to, co zcela zjevně udělat nemohl a nenese za to ani stín odpovědnosti. Činit amerického prezidenta odpovědným za raketu vystřelenou Putinovými vojáky je čirý kretenismus,“ píše Doležal.

Druhý rozměr prohlášení je lidský. „Štěpánkovi je jedno, kdo zabil tři sta nevinných lidí. Je mu to lhostejné, ten, který z ruských vojáků zmáčkl odpalovací tlačítko, je vlastně nevinný, protože politickou odpovědnost nese Obama, protože je Američan. Je mu úplně jedno, kdo je vrah, vždyť ty lidi jsou stejně mrtví a nemůžou se bránit, aby je blbečci z bývalých ruských satelitů nezneužívali ke své politické sebepropagaci,“ dodává Doležal s tím, že Štěpánek dokázal, že je „mravní kretén“.

Celý text je ZDE

Proti tomuto článku se na svém facebookovém profilu Štěpánek ohradil. Jiří X. Doležal je podle něj hezkou ukázkou přerodu kdysi docela originálního novináře v propagandistické „kojzarovské“ prase. „Napsal jsem na facebook větu, že ‚je vlastně tak trochu jedno, který Voloďa zmáčknul čudlík, kterým nad Ukrajinou sestřelil malajsijské letadlo. Jestli to byl Voloďa ukrajinský, ruský, proukrajinský či proruský,‘ a doprovodil to úvahou o celkové politické odpovědnosti za rozvrat Ukrajiny. Doležal to promptně přeložil do věty, že ‚Štěpánkovi je jedno, kdo zabil lidi v letadle nad Ukrajinou‘, tento svůj ‚překlad‘ vetknul i do titulku svého elaborátu a doprovodil to úvahou o mé mravní zlotřilosti,“ píše Štěpánek. A pokládá si otázku: „Co myslíte, dělá Doležal tu novinářskou kurvičku jen proto, že je debil, nebo že ho za to někdo platí?“

Celý text příspěvku Petra Štěpánka na jeho facebookovém profilu:

Jiří X. Doležal Jiří Doležal je hezkou ukázkou přerodu kdysi docela originálního novináře v propagandistické „kojzarovské“ prase. Napsal jsem na facebook větu, že „... je vlastně tak trochu jedno, který Voloďa zmáčknul čudlík, kterým nad Ukrajinou sestřelil malajsijské letadlo. Jestli to byl Voloďa ukrajinský, ruský, proukrajinský či proruský,“ a doprovodil to úvahou o celkové politické odpovědnosti za rozvrat Ukrajiny. Doležal to promptně přeložil do věty, že „Štěpánkovi je jedno, kdo zabil lidi v letadle nad Ukrajinou“, tento svůj „překlad“ vetknul i do titulku svého elaborátu a doprovodil to úvahou o mé mravní zlotřilosti.

Co myslíte, dělá Doležal tu novinářskou kurvičku jen proto, že je debil, nebo že ho za to někdo platí?

reklama

autor: vam

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …