Kreténe, napsal aktivista Janu Zahradilovi. Ten se ozval a bylo veselo

06.07.2016 14:28

Aktivista Martin Uhlíř sdílel na svém facebookovém profilu text Ondřeje Kanii. Zajímala by ho totiž reakce europoslanců Jana Zahradila (ODS) či Petra Macha (Svobodní). A skutečně se jí dočkal.

Kreténe, napsal aktivista Janu Zahradilovi. Ten se ozval a bylo veselo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil na 24. sjezdu ODS

„Chcete být milionářem?“ zní název textu. „Pár lidí mi psalo, že nemám označovat za kretény europoslance Petra Macha a Jana Zahradila. Ok, takže jinak,“ zaznělo úvodem textu Ondřeje Kanii. 

„Jan Zahradil je europoslanec asi 12 let. Jen od roku 2009 si vydělal zhruba 17 milionů korun na platu + bonusy + měsíčně zhruba 600 000 na asistenty apod. Nikdy jako europoslanec nic neprosadil, nikdy nedělal nic jiného, než že kritizoval. Nebudu jej označovat za kreténa, ale půjdu na to tak, že pokud by tam místo Jana Zahradila těch 12 let seděl houpací koník, Matrix z Hroznové Lhoty, Ornella nebo Šmajdova manka, tak by výsledek byl úplně stejný a pravděpodobně lepší,“ napsal dále Kania.

O Machovi následně napsal, že je největším kritikem Evropské unie v naší zemi. „Už roky prohlašuje, že by ji zrušil, že je to plýtvání peněz daňových poplatníků. Proto se stal europoslancem a bere krásných 200 000 měsíčně a dalších 600 000 měsíčně utrácí za 14 asistentů včetně členů své rodiny a členů rodin svých spolustraníků. Říká, že do Bruselu a Štrasburku příliš nejezdí, protože je to zbytečné,“ sdělil Kania. Podle něj je však pokrytecké a stupidní brát tolik peněz a ždímat unijní rozpočet do posledního eura, a roky přitom EU kritizovat. „A dělají to jen kreténi,“ dodal.

„Na platy těchto pánů a jejich rodin totiž přispíváte všichni, přátelé. Vy na ty daně musíte makat, oni nemusí dělat nic. To mi (alespoň doufám) dává právo na vyjádření svého názoru, byť je politicky nekorektní,“ uzavřel.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Na jeho slova již Zahradil zareagoval, a to přímo pod příspěvkem. „Pan pisatel má asi základní problém s pochopením faktu, že v parlamentní demokracii existuje něco jako opozice. Stejný smysl by měla otázka, co prosadila nebo prosadí jakákoliv parlamentní opozice v české Sněmovně v situaci, kdy je v permanentní menšině. Výhodou demokracie nicméně je to, že každý může kandidovat. Za komunistů musel být součástí Národní fronty a být věrný lidově demokratickému zřízení. Ale možná, že i na to dojde a každý kandidát do EP bude muset přísahat věrnost myšlence evropské integrace, jinak nebude k volbám připuštěn (to byl jako vtip). No, ve skutečnosti ale o nic z toho v úvodním příspěvku nejde, že jo – hlavní jsou ty prachy, jak jsem z toho pochopil. Ten Kania, nebo jak se jmenuje, přemýšlí jako komunista naruby,“ napsal. V následné smršti příspěvků, které se snesly na jeho hlavu, pak jen požádal. „Kritizujte soudruzi - ale konstruktivně!" napsal Zahradil.

Celý příspěvek Martina Uhlíře:

CHCETE BÝT MILIONÁŘEM? (autorem textu nejsem já, ale Ondřej Kania, zajímala by mne reakce od Jan Zahradil a Petr Mach)

Pár lidí mi psalo, že nemám označovat za kretény europoslance Petra Macha a Jana Zahradila. Ok, takže jinak.

1. Jan Zahradil je europoslanec asi 12 let. Jen od roku 2009 si vydělal zhruba 17 milionů korun na platu + bonusy + měsíčně zhruba 600 000 na asistenty, apod. Nikdy jako europoslanec nic neprosadil, nikdy nedělal nic jiného, než že kritizoval. Nebudu jej označovat za kreténa, ale půjdu na to tak, že pokud by tam místo Jana Zahradila těch 12 let seděl houpací koník, Matrix z Hroznové Lhoty, Ornella, nebo Šmajdova manka, tak by výsledek byl úplně stejný a pravděpodobně lepší.

2. Petr Mach je největší kritik EU v naší zemi. Už roky prohlašuje že by ji zrušil, že je to plýtvání peněz daňových poplatníku. Proto se stal europoslancem a bere krásných 200 000 měsíčně a dalších 600 000 měsíčně utrácí za 14 asistentů včetně členů své rodiny a členů rodin svých spolustraníků. Říká, že do Bruselu a Štrasburgu příliš nejezdí, protože je to zbytečné.

Brát tolik peněz a ždímat unijní rozpočet do posledního eura a roky přitom EU kritizovat a nikdy nic neprosazovat a konstruktivně nenavrhovat je pokrytecké, stupidní a dělají to jen kreténi (achjo, už zase). Na platy těchto pánů a jejich rodin totiž přispíváte všichni přátelé. Vy na ty daně musíte makat, oni nemusí dělat nic. To mi (alespoň doufám) dává právo na vyjádření svého názoru, byť je politicky nekorektní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…