Kreténi, pověsit za koule do průvanu, vyjádřil se k masakru v Paříži zpěvák Aleš Brichta. No a co Jan Rejžek či manžel Heleny Vondráčkové?

16.11.2015 7:21

K teroristickým útokům v Paříži, během nichž podle posledních zpráv zemřelo více než 130 lidí a dalších zhruba sto se potýká s různě těžkými zraněními, se na sociálních sítích vyjadřuje široká paleta českých osobností. Prostřednictvím vysílání České televize vražedné řádění okomentoval i moderátor Marek Eben. Účastníky a diváky pořadu Star Dance vyzval, aby nepodléhali strachu.

Kreténi, pověsit za koule do průvanu, vyjádřil se k masakru v Paříži zpěvák Aleš Brichta. No a co Jan Rejžek či manžel Heleny Vondráčkové?
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V Paříži při teroristických útocích zemřelo 129 lidí. Celé město truchlí

Anketa

Bojíte se teroristického útoku na území České republiky?

hlasovalo: 13769 lidí

Eben při závěrečném rozhodování, který z tanečních párů předvedl nejslabší výkon a vypadává ze soutěže, uvedl, že soutěžní vyřazení je oproti tomu, co se stalo v pátek večer v Paříži, úplné nic. Rodinám obětí vyjádřil soucit a vyzval, abychom si nenechali vzít radost a nepodléhali strachu a nenávisti. To je totiž dle jeho názoru to jediné, o co útočníkům jde.

Mnohem ostřejší slova volil zpěvák Aleš Brichta. „Výborně, vy multikulturální sluníčka. Další teroristické útoky v Paříži (na fotbale Francie–Německo, v klubu na koncertě Eagles of Death Metal atd.), už přes šedesát mrtvých. Francie vyhlašuje výjimečný stav a uzavírá hranice. Tak o to vám jde, vy kreténi?! Jestli se něco stane u nás, tak patříte všichni pověsit za koule do průvanu a zostudit celé rodiny, aby všichni viděli, co vychovali!!!“ vyvěsil na svém facebookovém profilu.

Novinář Alexandr Mitrofanov na Twitteru poukázal na to, že Evropa, Spojené státy a Rusko mají dostat sil, aby zničily epicentrum tohoto zla. „Boj s metastázami nemůže nahradit vyříznutí nádoru. Smutek s Paříží,“ míní.

„Dnes jsem byla v detenčním táboře Drahonice a dívala se do očí lidí za plotem. Do očích těch, kteří prchají před násilím a válkou. Před tím samým ohavným násilím teroristů, které bylo spácháno na obětech útoku v Paříži, Libanonu i jinde. Něco z těch jejich očí přeskočilo do těch mých a já věřím, že to doputuje až do těch vašich a nezapomenete, že islám není terorismus. Obhajoba svobody a lásky teď musí znít hlasitěji než kdykoli předtím. Nebojíme se,“ konstatovala aktivista Ivanka Mariposa Čunková.

Hudební a filmový kritik Jan Rejžek jako výraz solidarity s Paříží zahalil svoji profilovou fotku na Facebooku do francouzské trikolóry. A šel zapálit svíčku k francouzské ambasádě v Praze. „Dojemná, velkolepě pietní ‚listopadová‘ atmosféra. Že bych zase byl na národ pyšný? Díky, kdož jste přišli. Konvička nebyl, asi si s Okamurou cvičili projev na Albertov,“ neodpustil si rýpnutí do předních českých bojovníků proti islámu.

„Myslím si, že nastal čas udělat pánům Dienstbierům pápá a všechny je hnát k zodpovědnosti. Mají na rukou krev,“ věří manžel zpěvačky Heleny Vondráčkové Martin Michal. „378 obětí na evropských životech za 1 měsíc (omlouvám se, já tam započítávám i Rusy) je každému pro prozření málo?“ dodal.

Novinář Petr Honzejk poukázal v souvislosti s debatou nad teroristickými útoky v Paříži na jednu historickou skutečnost. „Poslouchám zdejší názory, že pokud jeden z pařížských vrahů přišel s uprchlíky, je to definitivní důkaz, že je nutné zavřít hranice a nepustit do Evropy vůbec nikoho. A říkám si, že Češi měli docela kliku, že podobně neuvažovali Němci v roce 1976, když se provalilo, že český azylant, jinak kapitán StB Minařík, plánoval vyhodit do vzduchu Svobodnou Evropu...“ zamýšlel se na Facebooku.

reklama

autor: luš

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…