Kreténi, pověsit za koule do průvanu, vyjádřil se k masakru v Paříži zpěvák Aleš Brichta. No a co Jan Rejžek či manžel Heleny Vondráčkové?

16.11.2015 7:21

K teroristickým útokům v Paříži, během nichž podle posledních zpráv zemřelo více než 130 lidí a dalších zhruba sto se potýká s různě těžkými zraněními, se na sociálních sítích vyjadřuje široká paleta českých osobností. Prostřednictvím vysílání České televize vražedné řádění okomentoval i moderátor Marek Eben. Účastníky a diváky pořadu Star Dance vyzval, aby nepodléhali strachu.

Kreténi, pověsit za koule do průvanu, vyjádřil se k masakru v Paříži zpěvák Aleš Brichta. No a co Jan Rejžek či manžel Heleny Vondráčkové?
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V Paříži při teroristických útocích zemřelo 129 lidí. Celé město truchlí

Anketa

Bojíte se teroristického útoku na území České republiky?

hlasovalo: 13769 lidí

Eben při závěrečném rozhodování, který z tanečních párů předvedl nejslabší výkon a vypadává ze soutěže, uvedl, že soutěžní vyřazení je oproti tomu, co se stalo v pátek večer v Paříži, úplné nic. Rodinám obětí vyjádřil soucit a vyzval, abychom si nenechali vzít radost a nepodléhali strachu a nenávisti. To je totiž dle jeho názoru to jediné, o co útočníkům jde.

Mnohem ostřejší slova volil zpěvák Aleš Brichta. „Výborně, vy multikulturální sluníčka. Další teroristické útoky v Paříži (na fotbale Francie–Německo, v klubu na koncertě Eagles of Death Metal atd.), už přes šedesát mrtvých. Francie vyhlašuje výjimečný stav a uzavírá hranice. Tak o to vám jde, vy kreténi?! Jestli se něco stane u nás, tak patříte všichni pověsit za koule do průvanu a zostudit celé rodiny, aby všichni viděli, co vychovali!!!“ vyvěsil na svém facebookovém profilu.

Novinář Alexandr Mitrofanov na Twitteru poukázal na to, že Evropa, Spojené státy a Rusko mají dostat sil, aby zničily epicentrum tohoto zla. „Boj s metastázami nemůže nahradit vyříznutí nádoru. Smutek s Paříží,“ míní.

„Dnes jsem byla v detenčním táboře Drahonice a dívala se do očí lidí za plotem. Do očích těch, kteří prchají před násilím a válkou. Před tím samým ohavným násilím teroristů, které bylo spácháno na obětech útoku v Paříži, Libanonu i jinde. Něco z těch jejich očí přeskočilo do těch mých a já věřím, že to doputuje až do těch vašich a nezapomenete, že islám není terorismus. Obhajoba svobody a lásky teď musí znít hlasitěji než kdykoli předtím. Nebojíme se,“ konstatovala aktivista Ivanka Mariposa Čunková.

Hudební a filmový kritik Jan Rejžek jako výraz solidarity s Paříží zahalil svoji profilovou fotku na Facebooku do francouzské trikolóry. A šel zapálit svíčku k francouzské ambasádě v Praze. „Dojemná, velkolepě pietní ‚listopadová‘ atmosféra. Že bych zase byl na národ pyšný? Díky, kdož jste přišli. Konvička nebyl, asi si s Okamurou cvičili projev na Albertov,“ neodpustil si rýpnutí do předních českých bojovníků proti islámu.

„Myslím si, že nastal čas udělat pánům Dienstbierům pápá a všechny je hnát k zodpovědnosti. Mají na rukou krev,“ věří manžel zpěvačky Heleny Vondráčkové Martin Michal. „378 obětí na evropských životech za 1 měsíc (omlouvám se, já tam započítávám i Rusy) je každému pro prozření málo?“ dodal.

Novinář Petr Honzejk poukázal v souvislosti s debatou nad teroristickými útoky v Paříži na jednu historickou skutečnost. „Poslouchám zdejší názory, že pokud jeden z pařížských vrahů přišel s uprchlíky, je to definitivní důkaz, že je nutné zavřít hranice a nepustit do Evropy vůbec nikoho. A říkám si, že Češi měli docela kliku, že podobně neuvažovali Němci v roce 1976, když se provalilo, že český azylant, jinak kapitán StB Minařík, plánoval vyhodit do vzduchu Svobodnou Evropu...“ zamýšlel se na Facebooku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…